Zsidó, arab színészek együtt újítják fel az akkói zavargásokban megégett színházat

A színházat 36 évvel ezelőtt nyitották meg, azóta zsidó és arab művészek egyaránt közreműködtek az Akkói Színház rendezvényein és bemutatóin.

Zsidó és arab producerek, színészek és rendezők összefogtak, hogy újjáépítsék az izraeli vegyes városok zavargásai során Akkóban felgyújtott színházi épületet – derül ki egy keddi sajtóközleményből.

Az újjáépítésben részt vevők abban reménykednek, hogy a színház a szukkot ünnepén megrendezésre kerülő akkói fesztiválra újra megnyithat.

A kezdeményezés részeként a színház munkatársai a nyilvánossághoz fordultak, hogy összegyűjtsék a leégett épület felújításához, új felszerelések vásárlásához és a színház teljes működéséhez szükséges pénzösszeget.

Fesztivál Akkóban

A tűz jelentős károkat okozott a színház irodahelyiségeiben tárolt archívumban, számítógépekben, hang- és világítóberendezésekben és egyéb készülékekben, írja a jpost.com.

A színházat 36 évvel ezelőtt nyitották meg, azóta zsidó és arab művészek egyaránt közreműködtek az Akkói Színház rendezvényein és bemutatóin.

A színház az arab-zsidó együttműködés fontos helyszíneként különböző izraeli szektorok számára biztosított zenés, táncos és show műsorokat, héberül és arabul.

Az épületet május 15-én gyújtották fel.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp