Budapest Zsidó Arca – Sétahétvége offline

A Mazsike szervezésében a hamarosan megjelenő Budapest Zsidó Arca című könyv három fejezetéhez kötődően június 4-6. között minden nap 1-1 sétát vezet a könyv szerzője, Rózsa Péter és szakértő vendégei.

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) új, Budapest Zsidó Arca elnevezésű projektje keretében rendez június 4-6. között sétahétvégét, amely eseményeire ezúttal már élőben lehet ellátogatni.

Az eseményen a következő témákban lehet a tematikus sétákhoz csatlakozni:

A pesti Broadway – Egy XIX-XX. századi időutazás a Nagymező utcában Saly Noémi várostörténésszel, amely során egykori mulatók, kabarék, kávéházak még fellelhető és virtuális emlékeit idézik meg. Időpont: 2021. 06. 04., 17 óra.

Cinema Budapest – A pesti mozi- és filmvilág születésének legendás helyszíneit keresik fel Ruprecht Károly mozitörténésszel. Felidézik azt az első pillanatot, amikor Magyarország történetében először kapcsolták be a vetítőgépet. Időpont: 2021. 06. 05., 11 óra.

A zsidónegyed építészete – Séta König Tamás építésszel, aki a város középkori építészeti emlékeitől vezet a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógáig. Utóbbi rekonstrukciós felújítását ő tervezte, be is avatja a résztvevőket a munkálatok titkaiba. Időpont: 2021. 06. 06., 11 óra.

A sétákon a házigazda és beszélgető társ Rózsa Péter lesz, akinek Budapest Zsidó Arca című könyve hamarosan megjelenik. A sétákra a jegyeket 2500 forintért (Mazsike tagoknak 1500 Ft.) ezen a linken lehet vásárolni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp