Először jutott fel izraeli nő a Mount Everest csúcsára

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

“Nem vagyok olyan nő, aki könnyen feladja. Amikor kórházban voltam, azt mondtam magamnak, hogy az orvosok tévednek, be fogom bizonyítani nekik, hogy akár a világ tetejére is képes vagyok felmászni.”

Az orvosok sokáig attól féltek, hogy sosem lesz képes újra járni egy sí-baleset után. Danielle Wolfson évekig járt rehabilitációra, és végül ő lett az első izraeli nő, aki a múlt héten elérte a Mount Everest csúcsát.

“Nem vagyok olyan nő, aki könnyen feladja – írta Wolfson Facebook-bejegyzésében. – Amikor kórházban voltam, azt mondtam magamnak, hogy az orvosok tévednek, be fogom bizonyítani nekik, hogy akár a világ tetejére is képes vagyok felmászni.”

Ettől a naptól fogva lett a célja, hogy elérje az Everest csúcsát.

Sérülése után Wolfson az éveket töltött futással, úszással és biciklizéssel annak érdekében, hogy a világ legmagasabb csúcsára, 8848 méter magasba fel tudjon mászni. Ezután világkörüli útra indult, hogy tovább csiszolja hegymászói képességeit, írja a jpost.com.

Wolfson a Facebook-bejegyzését egy üzenettel zárta, amely szerinte nagyon fontos lehet a történetét halló nők számára: „a határ a csillagos ég”.

– Ne hagyjuk, hogy a félelem visszatartson minket abban, hogy kövessük az álmainkat. Ne hagyjuk, hogy bárki megállítson minket. Bámulatos erők szunnyadnak bennünk, amelyekkel bármit elérhetünk, amire vágyunk.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp