Kinyitotta a szemét az 5 éves izraeli kisfiú, aki túlélte az olasz felvonónál történt balesetet

A múlt heti tragikus balesetben a kisfiú az egész családját, édesanyját, édesapját és a testvérét, valamint a dédszüleit is elveszítette.

Egy ötéves izraeli fiú, aki egyedüli túlélője volt egy szerdai olasz felvonónál történt balesetnek, először nyitotta ki a szemét, mióta a szülei, a kétéves testvére és két dédszülője meghalt a tragédiában.

A kisfiút a torinói Regina Margherita kórházban ápolják, a kórház illetékese szerint válságos volt az állapota.

Amikor a kisfiú, Eitan Biran rövid időre magához tért, orvos nagynénje is az ágyánál volt. Biran többszörös csonttörést szenvedett a balesetben, bár az orvosok megállapították, hogy nem érte neurológiai károsodás. Ahogy az állapota javult, fokozatosan hozták ki az altatásból, írja a The Times of Israel.

Az izraeli média arról számolt be, hogy egy helyi pszichiátert bíztak meg azzal, hogy közölje a családja elvesztésével kapcsolatos hírt a gyermekkel.

A balesetben elhunyt Biran család öt tagjának holtteste szerdán este érkezett meg Izraelbe – közölte Dror Eydar olaszországi izraeli nagykövet.

Három embert tartóztattak le az észak-olaszországi felvonó balesete miatt, köztük a helyszínt üzemeltető Mottarone felvonó cég tulajdonosát és vezetőjét. Luigi Nerinit a cég vezető mérnökével és operatív szolgálati vezetőjével együtt vitte el a rendőrség.

A tragédia során 14 ember vesztette életét, köztük a Biran család öt tagját. Eitan, aki családjával Olaszországban lakott, apja ölelése mentette meg a haláltól, amikor a kabin a földre zuhant – közölte hétfőn a kórház szóvivője.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp