Antiszemita történészek adnak milliókért tanácsot az EMMI-nek

Raffay Ernő és Takaró Mihály is megtalálható az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közzétett 5 millió forintot meghaladó szerződéseinek listáján.

Raffay Ernő történész a Trianon Emlékév értékelése, a Trianonra vonatkozó szakmai írások, online megjelenések elemzése címén kap ebben évben összesen 7,2 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI), írja a Hírklikk. A lap megjegyzi, hogy Raffay ugyanilyen összeggel már 2019 óta szerepel az EMMI szerződéslistáján.

Raffay Ernő történész átveszi a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől és Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárától a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Raffayt tavaly augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntetett ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Pedig a történész munkásságában a zsidózás is meglehetősen központi szerepet játszik.

„Bejött egy migráns csapat, fölszaporodott, és kitúrt bennünket a pozíciókból a tudományban, a iskolában, az akadémiában, az egyetemen, a bankvilágban, a földbirtokban, a szakmákban, íme a tanulság emberek” – értekezett korábban Raffay a Magyarországra érkezett zsidókról.

Raffay kitüntetésének hírére korábban Szvák Gyula történész professzor visszaküldte az EMMI-nek saját állami kitüntetését, mivel elfogadhatatlannak tartja, hogy egy antiszemita kijelentésekről elhíresült személy állami elismerésben részesüljön.

Ungváry Krisztián történész szerint Raffay magas állami kitüntetését „annak ellenére kaphatta, hogy a tudományosság szabályainak semmibe vételével vegytiszta náci gondolatmenetben képes előadni Magyarország 20. századi tragédiájának vélelmezett okait”. „Ilyen teljesítményre a magyar történelem során eddig csak egy évben lehetett díjat kapni: 1944-ben” – nyilatkozta Ungváry.

Takaró Mihály irodalomtörténész átveszi a Németh László-díjat, amelyet „a gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért” kapott Kásler Miklós emberminisztertől pedagógus nap alkalmából 2018-ban (Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA)

Nem Raffay az egyetlen olyan zsidózó történész, aki szerepel az EMMI fizetési listáján. A Horthy-rajongó Takaró Mihály a Hírklikk szerint havi 1 millió 123 ezer 596 forintért ad szintén januártól decemberig tanácsokat az emberi erőforrások miniszterének. Takaró megbízási díja tavaly óta nem változott, akkor a Nemzeti Alaptanterv hazafiasítása kapcsán kapott fizetést a minisztériumtól.

Takaró Mihály korábban már megkérdőjelezte Kertész Imre magyarságát, a Nyugatot „kis példányszámú zsidó lapocskának” hívta, Spiró Györgyöt pedig nehezére esett embernek nevezni. Kásler 2019. március 15. alkalmából ki is tüntette Takaró Mihályt, ami ellen a Mazsihisz közleményben tiltakozott, és a TEV is helytelenítette az irodalomtörténész nemzeti ünnepen történő elismerését.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp