Indul a COVID-elleni izraeli gyógyszer görögországi tesztelése

A feltalálók szerint áttörést hozhat a gyógyszer, amelyet eddig közepes és súlyos állapotban lévő betegeknek adták be, és mindannyian felgyógyultak.

A várakozások szerint Izrael COVID-19 elleni „precíziós” gyógyszere legyűri, visszafogja az immunrendszer túlreagálását, a citokin-vihart, ezáltal megakadályozza a betegség súlyos formájának kialakulását.

Az orvosi szakma képviselői üdvözlik a feltalálók által „nagy áttörésnek” nevezett szert. Ha sikeresnek bizonyul a klinikai próbák Görögországban kezdődő második köre és a gyógyszer megkapja a jóváhagyást, hatalmas segítséget jelent majd a világ krízispontjain, így például Indiában is.

Óriási nemzetközi érdeklődés közepette kerülhet sor a tesztelésre, hiszen napjainkban több olyan országban is emelkedő spirálban nő a fertőzésszám, ahol hiú ábránd abban bízni, majd az elérkező széleskörű vakcináció védelmet fog jelenteni. Erre egyhamar nem lesz esély. Indiában több mint 300 ezer napi új esetet jelentenek, Nepálban pedig kapacitásuk végére értek a kórházak. Az ilyen helyzetben lévő országok számára adhat reményt ez a „csodaszer”, írja a webbeteg.hu.

Az EXO-CD24 jelzetű belélegezendő (inhalációs) gyógyszer- hatóanyagot 30 közepes súlyosságú, illetve ennél is rosszabb állapotban lévő betegnek adták be,é s valamennyien felgyógyultak. Méghozzá igen gyorsan, egy híján mindnyájan 3-5 nap alatt.

A tervek szerint 2021 végére már széles körben elérhető lehet a kórházi használat számára a “csodaszer

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp