Arcon ütöttek egy kipát viselő férfit Berlinben

Három antiszemita támadás is történt a napokban Berlinben. De Ukrajnából, Spanyolországból és Európa egyéb országaiból is folyamatosan érkeznek az újabb és újabb esetek, amióta háborús helyzet alakult ki Izrael és a Hamasz között.

Berlinben egy kipát viselő zsidó férfit ütöttek arcon, miközben antiszemita rágalmakkal illették.

Időközben Ukrajnában horogkeresztet festettek egy zsinagógára, míg Spanyolországban fehér felsőbbrendűséget jelképező és Izrael-ellenes szimbólumokat festettek egy zsidó temető kapujára.

Az antiszemita események száma jelentősen megugrott az európai városokban, amióta kiújultak a harcok Izrael és a Hamász között. A tűzszünet ellenére sem csökkentek az antiszemita cselekmények.

A berlini támadásban három férfi zaklatta a 41 éves zsidó férfit, mielőtt arcon ütötték. Az eset szombat este a német főváros déli részén, a Schöneberg Dürer téren történt – jelentette a Taggespiel. Az áldozat nem sérült meg súlyosan, írja a jta.org.

Előző nap egy fiatal férfiakból álló csoport skandált antiszemita jelszavakat a Prenzlauer Berg északi szomszédságában, a Helmhotz téren. A rendőrség mindkét esetet vizsgálja.

Hétfőn a rendőrök letartóztattak egy férfit, aki embereket rugdosott egy metróállomáson, miközben a zsidókat szidta.

Ukrajna déli részén egy rabbit egy nagy horogkereszt fogadta, amikor szombaton a zsinagógájához ért.

“Egyébként nincsenek a zsidókkal szembeni ellenségeskedés jelei, és a közösség biztonságban van” – mondta Sholom Gotlib rabbi szerdán a Zsidó Távirati Ügynökségnek.

Spanyolországban áthúzott Dávid-csillagot és az „f – Izrael király” szavakat fedezték fel a madridi Hoyo de Manzanares zsidó temető kapuján – jelentette a Tele Madric.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp