Tony Curtis lánya a Dohány utcai zsinagógában járt

A magyar zsidó felmenőire oly büszke Jamie Lee Curtis, aki világhírű hollywoodi színésznő, magányosan emlékezett a mátírokra a zsinagóga udvarán. 

Az Eli Roth új filmjében Budapesten forgató Jamie Lee Curtis május 23-án, vasárnap látogatott el a Dohány utcai zsinagógába. A színésznő nem hivatalos látogatást tett a zsinagógában, de a helyszínen beszélgetett Frölich Róbert főrabbival, a Dohány utcai körzet rabbijával, írta a mazsihisz.hu.

Frölich Róbert és Jamie Lee Curtis

A látogatók mintegy negyven percet töltöttek bent a zsinagógában, majd az Emanuel emlékfánál megjelent Jamie Lee Curtis, és több mint tíz percig magányosan, egyedül emlékezett a mártírokra.

Jamie Lee Curtis a Facebook-on posztolt fotókat az emlékműről és a zsinagóga belsejéről is. A posztokban kiemelte, hogy édesapja, Tony Curtis támogatta annak idején a zsinagóga felújítását, valamint megjegyezte, hogy mennyire büszke arra, hogy a családja egy kis magyar városból, Mátészalkáról származnak, és hogy ma a világon sokfelé végeznek értékteremtő munkát.

Kapcsolódó cikkünk:

Tony Curtis lányával futhatunk össze Budapesten – Kibic Magazin

Tony Curtis lánya számára rendkívül különleges ez a város, ugyanis apai nagyszülei, Schwartz Manó és Klein Ilona magyarországi zsidó emigránsok voltak. Jamie Lee Curtis a Borderlands videójáték-sorozat filmadaptációját készíti Magyarországon. – Nagyon kedves és közvetlen a színésznő! Nagyon élvezi, hogy Magyarországon forgathat, mivel családi kötődése is van, s ezt mindig szívesen meg is említi a stábban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp