A Hamász vezetője Iránnak köszönte meg a harcokban nyújtott támogatást

A Hamász vezetője ezek kívül azt ígérte, hogy továbbra is Jeruzsálem destabilizálására fognak törekedni.

Csupán néhány órával a tűzszünet életbe lépése után Ismail Haniyeh, a Hamász politikai vezetője azt bejelentette, hogy a Hamász jelenlegi célja a jeruzsálemi erőszakhullám tovább szítása.

A Hamász továbbra is „megvédi” Jeruzsálemet – mondta Ismail Haniyeh, a Hamász Politikai Irodájának vezetője pénteken néhány órával azután, hogy életbe lépett az Izrael és a Hamász fegyverszünete.

Haniyeh megígérte, hogy folytatja a „harcot Jeruzsálemért”, és külön megemlítette az „al-Aqsa mecset” felszabadítását Jeruzsálem óvárosában és Jarrah sejk szomszédságában, ahol jelenleg több palesztin család kitelepítése van folyamatban.

“Jeruzsálem továbbra is a konfliktus középpontjában marad” – mondta, jelezve, hogy a tűzszünet életbe lépése ellenére a helyzet még mindig nagyon ingatag.

Mindez pedig arra utal, hogy a Hamasznak nem áll szándékában megállítani Izrael destabilizálását az egész országban elkövetett zavargások megszervezésével és finanszírozásával.

Ezzel a nyilatkozattal Haniyeh megerősítette a kapcsolatot a gázai terrorszervezet által végrehajtott akciók és a Templom-hegyen és Jeruzsálem egész területén zajló zavargások között, és azt állította, hogy a Gázából indított rakéták „Jeruzsálem védelmét” szolgálják.

Haniyeh és Kamenei ajatollah

Az N12 szerint a Hamász más tisztviselői pénteken céloztak arra, hogy a Hamász szükség esetén készen áll a támadások folytatására, és a következő napokban megvizsgálja annak lehetőségét.

Haniyeh szerint sok izraeli arab csatlakozott az országos zavargásokhoz a gázai művelet során, és ez azt bizonyítja, hogy támogatják a Hamászt és elismerik annak vezetését Izrael fő ellenzéki erejének.

Haniyeh beszédét azzal fejezte be, hogy megköszönte „az Iráni Iszlám Köztársaságnak, hogy pénzzel, fegyverekkel és technikai támogatással segítették őket”, és kérte más arab országok támogatását is.

Később pénteken Ali Khamenei ajatollah, Irán legfőbb vezetője, felszólította a muszlim államokat, hogy támogassák katonai és pénzügyi eszközökkel a palesztinokat, és segítsenek Gáza újjáépítésében.

Irán „történelmi győzelemnek” nevezte a Hamász és Izrael legújabb konfliktusát, és figyelmeztette Izraelt, hogy ennél még rosszabb offenzívákra számíthat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp