Mobil óvóhelyeket ajándékoztak keresztények a Gáza mellett élő zsidóknak

A Gáza közelében élő izraelieknek csak másodperceik vannak arra, hogy biztonságos helyre érjenek. Az óvóhelyek itt életeket menthetnek.

Kilenc mobil óvóhelyet adományoztak a rakétáknak legjobban kitett Gáza-menti zsidó településeknek evangéliumi keresztények, melyeket a napokban használatba is vehetnek a helyiek. További hat óvóhelyet kapnak majd a libanoni határ közelében fekvő települések. Az akciót a Jeruzsálemi Nemzetközi Keresztény Nagykövetség (ICEJ) szervezte meg, írja a jpost.com.

“A Gáza közelében élő izraelieknek csak másodperceik vannak arra, hogy biztonságos helyre érjenek, és többször is világossá tették számunkra, hogy az óvóhelyek valóban életeket mentenek, illetve nyugalmat adnak a veszélyeztetett területen élő családok számára is,” – nyilatkozta Jürgen Bühler, az ICEJ elnöke, hozzátéve: mindezzel azt is megmutatják a keresztények, hogy Izrael mellett állnak.

Mindemellett közel húsz keresztény törvényhozó nyilatkozatban szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy ítéljék el az erőszakszító Hamaszt, akik tetteiken keresztül korlátozzák a béke jövőjét a régióban.

“Felszólítjuk a Hamaszt, hogy azonnal szüntesse be a rakéták izraeli civilekre való kilövését, és távolítsa el műveleti bázisait a gázai sűrűn lakott területekről, melyek miatt aránytalanul nő a civil áldozatok, és a nem katonai szerepet betöltők veszélyeztetettsége,” – írták a Magyarországot, Szlovákiát, Litvániát, Finnországot, Csehországot, Hollandiát, Olaszországot, Uruguayt, Kolumbiát, Guatemalát, Szurinámét, Venezuelát, Dél-Afrikát és a Kongói Demokratikus Köztársaságot képviselő politikusok.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp