Látványos infografika mutatja meg a Gázából Izraelre kilőtt rakétazápor súlyosságát

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az izraeli hadsereg által kiadott riasztások adatai alapján készült vizualizáción nyomon követhető, hogy a konfliktus kezdete óta mikor és hová lőttek rakétákat a Gázai övezetből.

Óráról órára, napról napra követhetők az Izrael területére kilőtt rakéták azon az adatvizualizáción, amelyet egy izraeli informatikus, Yoav Tepper készített azért, hogy jobban meg lehessen érteni a jelenlegi konfliktus súlyosságát. Az infografikán az elmúlt nyolc nap rakétakilövései láthatóak, és azt mutatják meg, hogy milyen intenzitással folyik a támadás és mely települések lakói szenvednek a legtöbbet a gázai rakétáktól.

A Gázai övezetből indított rakéták célpontjai a konfliktus első nyolc napjában

Az interaktív térképen a jelzések nem becsapódásokat vagy a vaskupola által levadászott rakétákat jelentenek, hanem az izraeli hadsereg által kiadott riasztásokat, illetve, hogy azok mely területeket érintették a rakéták kilövését követően. Ebben az is benne van, hogy egy rakéta kilövése egyszerre több régióban is beindíthatja a riasztórendszert. Az itt elérhető interaktív térkép szándékosan nem frissül a kilövések idején, nehogy ezzel segítse a palesztin terrorszervezeteket a kilövések pontosabb irányzásában.

Tepper egyébként csak hobbiból készít ilyen és ehhez hasonló adatfeldolgozásokat, az elemzést inkább már másokra hagyja. A Ynet-nek nyilatkozva elmondta, hogy először egy infografikákkal foglalkozó Reddit-csoportban osztotta meg az adatvizualizációt, ahol adatokon és grafikákon túlmutató heves vita alakult ki az izraeli és a palesztin párti tagok között.

Már nem házibarkács – Így fejlesztettek saját rakétaarzenált a palesztin terrorszervezetek – Kibic Magazin

A Gázai övezetben húsz év alatt sikerült a kezdetleges rakétáktól indulva egy olyan fegyverrendszert fejleszteni, amellyel a Hamasz és más terrorszervezetek Izrael területének jó részét fenyegetés alatt képesek tartani, több millió izraeli lakosnak okozva ezzel álmatlan éjszakákat. Meglepte Izraelt az a rakétaáradat, amelyet az elmúlt pár napban a Hamasz és az Iszlám Dzsihád zúdított az ország több települése felé.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp