Hétfőn nagyszabású szimpátiatüntetést tartanak magyarok Izrael mellett

A Hit Gyülekezetéhez közel álló médiumok online demonstrációt szerveznek május 17-én, hétfőn 19 órakor, hogy kiálljanak Izrael állama mellett, ezen kívül egy aláírásgyűjtést is szerveznek minden magyar állampolgár számára.

Rengeteg magyar felhasználó alternatív Facebook-keretekkel, izraeli fotókkal, személyes üzenetekkel üzente meg: szolidaritást vállal a Hamasz palesztin terrorszervezet terrortámadásai miatt szenvedőkkel.

2021. május 17-én, hétfőn 19 órakor a Hit Rádió, a Hetek és a Protest Ifjúsági Szervezet közös demonstrációt hirdet, melyben kiállnak Izrael állama mellett. A járványügyi korlátozások jelenleg még nem teszik lehetővé a személyes tüntetéseket, ezért az eseményt online térben tartják meg, amelyhez ezen a linken lehet csatlakozni.

https://www.facebook.com/events/1186196271816644/

A szervezők kérnek minden állampolgárt, hogy az alábbi nyilatkozat aláírásával fejezzék ki kiállásukat Izrael mellett, egyúttal személyes, bátorító üzeneteket is tudnak küldeni a terrortámadások elszenvedőinek. A beérkező üzeneteket jövő héten személyesen adják át Izrael Állam magyarországi nagykövetének, és az online demonstráció kezdetéig beérkező üzeneteket az élő közvetítés alatt is közzéteszik.

Az üzenetek küldésére ezen a linken van lehetőség:

http://www.proisrael.hu

A nyilatkozat szövege így szól: 

“Az elmúlt napokban palesztin terrorszervezetek mondvacsinált indokokkal rakétatámadások sokaságát indították izraeli települések ellen. Az erőszakos és provokatív fellépéseket követően a megtámadott ország élt az önvédelemhez való jogával, körültekintő válaszcsapásokat mértek a terrorszervezetek központjaira.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a nemzetközi közvélemény egy része mégis Izraelt kiáltotta ki bűnbaknak, elhallgatva a valós tényeket.

Alulírott állampolgárok ezúton nyilvánítjuk ki teljes szolidaritásunkat Izraellel és elismerjük, hogy minden országnak joga van megvédeni területeit és állampolgárait. Egyúttal őszinte részvétünket fejezzük ki minden ártatlan civil áldozat családtagjainak, akik a mostani konfliktusok során az életüket vesztették.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp