A magyar kormány kész humanitárius segítséget küldeni Izraelnek

“Amikor az éjszaka közepén megszólaltak a légvédelmi szirénák, a kisfiunkat a feleségem, a nagyobbik lányomat pedig én kaptam fel, és berohantunk velük egy túlzsúfolt világos helyre, ahol hallgattuk a robbanásokat”, mesélte az Izraelben élő Azbej Tristan, a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

„A Hungary Helps Programnak több támogatott projektje van Izraelben az iskolák és az oktatás területén is. A jelenlegi kiélezett helyzetben is nyitott az államtitkárság, hogy megvizsgálja a további támogatások lehetőségét” – jelentette ki Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Az államtitkár maga is a családjával együtt élt Izraelben. A beszélgetés alatt felidézte az emlékeit, és elmondta, hogy mennyire átérzi az ott élő családok helyzetét. „Terror, rakéták, éjszakai bombázás. Tel-Avivban volt, hogy négyszer-ötször volt légiriadó egy nap. Ezt úgy kell elképzelni, mint a háborús filmekben. Éltük a mindennapjainkat és egyszer csak felharsant a légvédelmi sziréna, ilyen esetben az embernek 30 másodperce van, hogy biztonságos helyre, légoltalmi pincébe menekítse magát és a családját” – mesélte Azbej Tristan majd hozzátette: „Amikor az éjszaka közepén megszólaltak a légvédelmi szirénák, a kisfiunkat a feleségem, a nagyobbik lányomat pedig én kaptam fel, és berohantunk velük egy túlzsúfolt világos helyre, ahol hallgattuk a robbanásokat.”

Azbej Tristan a Spirit Fm Magyarország segít! című műsorában azt hangsúlyozta, „Magyarország minden esetben a konfliktusok erőszakmentes rendezése mellett a diplomáciai tárgyalásokat szorgalmazza és a békés együttélést.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp