Újabb halálos áldozatai vannak a Gázai övezetből indított támadássorozatnak

Hatra emelkedett a Gázai övezetből indított rakétatámadások áldozatainak száma. A Hamasz terrorszervezet az elmúlt órákban a Negev-sivatag északi településeit támadta.

Miután az izraeli védelmi erők a Hamasz katonai ágának több fontos beosztású vezetőjével is végeztek, a terrorszervezet a Negev északi részén található izraeli városokat kezdte lőni. A Hamasz közlése szerint 15 rakétát lőttek ki Dimona város irányába, amely közelében az izraeli atomreaktor található.

Rakétakilövések Gázából Beer Seva és Dimona irányába

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamasz terrorszervezet szerint ezer, az izraeli biztonságiak szerint mintegy 850 rakétát indítottak eddig Izrael civilek lakta településeire a Gázai övezetből. A hadsereg közleménye szerint a lövedékek 85-90 százalékát megsemmisítették a levegőben a Vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétái.

Lod mellett, az ország középső részén, a repülőtér közelében becsapódott egy rakéta, és házuk udvarán megölt egy arab nemzetiségű édesapát és 16 éves lányát, akik éppen menedéket kerestek.

Az izraeli Barzilaj kórház Askelónban szerda délelőtt négy olyan sebesültet fogadott, akiket egy, a Gázai övezetből indított páncéltörő rakéta talált el, miközben az övezet környékén utaztak. Az egyik sebesült meghalt, egy másik utas életveszélyes állapotban van. Ezzel hatra emelkedett a Gázai övezetből indított rakétatámadások áldozatainak száma.

A Hamász rakétaesőt zúdított Tel-Avivra és Izrael központi részére – Kibic Magazin

Egy ember meghalt, hatan megsérültek. Kinyitottak Izraelben az óvóhelyek, leállították a tel-avivi repülőtér forgalmát. Sokkoló felvételek. A vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétái befogták a rakéták túlnyomó többségét, számos robbanást lehetett hallani a térségben, de a Tel-Avivtól délre található Holonban füstöt észleltek valószínűleg egy lövedék becsapódása nyomán.

Benjámin Netanjahu, az izraeli átmeneti kormány miniszterelnöke a vegyesen, zsidók és arabok lakta észak-izraeli Akkóba látogatott, ahol kedden zavargások törtek ki, arab fiatalok erőszakos tüntetéseken vettek részt és gyújtogattak.

Reuven Rivlin izraeli államfő éles szavakkal ítélte el az arab fiatalok zavargásait a vegyes lakosú városokban, és a Lodban történteket pogromnak nevezte. Brutális támadásnak nevezte az izraeli zászló palesztinra cserélését Lodban, ami szerinte árt az arabok és a zsidók izraeli együttélésének, és elítélte az arab vezetők hallgatását a történtek után.

Beni Ganz izraeli védelmi miniszter bejelentette, hogy a katonai hadművelet a gázai fegyveresek ellen „addig fog tartani, amíg szükséges”. „Izrael nem készül tűzszünetre. Csak ha teljes csendet érünk el, akkor beszélhetünk nyugalomról” – mondta Ganz a gázai rakétatámadások egyik legfőbb célpontjában, Askelonban tett látogatásán szerdán.

Több mint 130 rakétát zúdított a Hamasz pár perc leforgása alatt a Gázához közeli izraeli városokra – Kibic Magazin

Már két halálos áldozata is van a Gázai övezettől északra található Askelon és Asdod városokat ért intenzív rakétatámadásnak. A rakéták többségét sikerül elhárítani a Vaskupola légvédelmi rendszernek, de már így is több épületet ért találat a két városban.

Késő délutánra Netanjahu összehívta a biztonsági kabinetet a helyzet értékelésére és a további lépések meghatározására. A miniszterek a Falak őrzője hadművelet esetleges kiterjesztéséről fognak szavazni.

A gázai egészségügyi minisztérium szerda délig 48 halottat és 305 sebesültet jelentett az izraeli légitámadások nyomán. A halottak közül 13-an gyerekek, hárman nők. (MTI, Haaretz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp