Több mint 130 rakétát zúdított a Hamasz pár perc leforgása alatt a Gázához közeli izraeli városokra

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Már két halálos áldozata is van a Gázai övezettől északra található Askelon és Asdod városokat ért intenzív rakétatámadásnak. A rakéták többségét sikerül elhárítani a Vaskupola légvédelmi rendszernek, de már így is több épületet ért találat a két városban.

Két izraeli nő akkor vesztette életét Askelonban, amikor több lakóépületet is eltalált néhány abból a több mint 130 rakétából, amelyeket a Hamasz és az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezetek lőttek ki a Gázai övezetből kedden a déli órákban. Egy további személy súlyos sérüléseket szenvedett, többen pedig könnyebben sérültek a rakétatámadásban.

Rakétatalálat Askelónban

A Hamasz közélése szerint 137 rakétát lőttek ki öt perc leforgása alatt Askelon és Asdod városokra. A palesztin terrorszervezetek arról is beszámoltak, hogy az izraeli védelmi erők több magas rangú tisztségviselőjüket likvidálták célzott támadások során.

Askelónban egy iskola épületét is találat érte, amely következtében tűz keletkezett a becsapódás helyszínén. Tanítás nem volt a mai napon, a lakosságot a hadsereg arra szólította fel, hogy maradjanak védett helyeken addig, amíg más utasítást nem kapnak erre vonatkozóan.

Korábban az éjjel és a reggeli órákban a Gázai övezetből indított mintegy 250 rakéta 90 százalékát elfogta a Vaskupola légvédelmi rendszer, de rakéta csapódott két lakóházba az övezettől északra található Askelónban, és egy család négy tagja megsebesült. Izrael déli részén, a Gázai övezet 40 kilométeres körzetében zárva vannak kedden az oktatási intézmények, és az emberek csak olyan munkahelyekre mehetnek be, ahol megfelelő óvóhelyre tudnak menni légvédelmi riadó esetén.

Az izraeli hadsereg a Falak őrzője nevet adta a hadműveletnek, Jeruzsálem falaira utalva. Az izraeli légierő megpróbálja csakis katonai célpontok ellen irányozni rakétáit: rakétákat készítő üzemeket, kiképzőhelyeket és raktárakat vesznek célba, illetve az éppen kilövésre készülő fegyvereseket.

A Hamasz azért kezdett rakétatámadásokat Izrael ellen, mert az iszlám Mekka és Medina után harmadik legszentebb helyén, a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetnél hétfőn erőszakos összecsapások törtek ki, amikor izraeli rendőrök hatoltak be a Templom-hegyre. (Haaretz, Ynet, MTI)

Lincseléstől mentette meg a rendőr egy megtámadott jármű izraeli utasait – Kibic Magazin

A jeruzsálemi zavargásokban résztvevő palesztinok először köveket zúdítottak egy autóra, majd miután az fennakadt egy betontömbön, az ajtókat feltépve ütlegelni kezdték annak izraeli utasait. A Jeruzsálem óvárosának Oroszlános kapujánál történt incidens során a napok óta tartó palesztin zavargások résztvevői köveket dobáltak egy járműre, amelynek zsidó utasai könnyebben megsérültek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp