Több mint 130 rakétát zúdított a Hamasz pár perc leforgása alatt a Gázához közeli izraeli városokra

Már két halálos áldozata is van a Gázai övezettől északra található Askelon és Asdod városokat ért intenzív rakétatámadásnak. A rakéták többségét sikerül elhárítani a Vaskupola légvédelmi rendszernek, de már így is több épületet ért találat a két városban.

Két izraeli nő akkor vesztette életét Askelonban, amikor több lakóépületet is eltalált néhány abból a több mint 130 rakétából, amelyeket a Hamasz és az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezetek lőttek ki a Gázai övezetből kedden a déli órákban. Egy további személy súlyos sérüléseket szenvedett, többen pedig könnyebben sérültek a rakétatámadásban.

Rakétatalálat Askelónban

A Hamasz közélése szerint 137 rakétát lőttek ki öt perc leforgása alatt Askelon és Asdod városokra. A palesztin terrorszervezetek arról is beszámoltak, hogy az izraeli védelmi erők több magas rangú tisztségviselőjüket likvidálták célzott támadások során.

Askelónban egy iskola épületét is találat érte, amely következtében tűz keletkezett a becsapódás helyszínén. Tanítás nem volt a mai napon, a lakosságot a hadsereg arra szólította fel, hogy maradjanak védett helyeken addig, amíg más utasítást nem kapnak erre vonatkozóan.

Korábban az éjjel és a reggeli órákban a Gázai övezetből indított mintegy 250 rakéta 90 százalékát elfogta a Vaskupola légvédelmi rendszer, de rakéta csapódott két lakóházba az övezettől északra található Askelónban, és egy család négy tagja megsebesült. Izrael déli részén, a Gázai övezet 40 kilométeres körzetében zárva vannak kedden az oktatási intézmények, és az emberek csak olyan munkahelyekre mehetnek be, ahol megfelelő óvóhelyre tudnak menni légvédelmi riadó esetén.

Az izraeli hadsereg a Falak őrzője nevet adta a hadműveletnek, Jeruzsálem falaira utalva. Az izraeli légierő megpróbálja csakis katonai célpontok ellen irányozni rakétáit: rakétákat készítő üzemeket, kiképzőhelyeket és raktárakat vesznek célba, illetve az éppen kilövésre készülő fegyvereseket.

A Hamasz azért kezdett rakétatámadásokat Izrael ellen, mert az iszlám Mekka és Medina után harmadik legszentebb helyén, a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetnél hétfőn erőszakos összecsapások törtek ki, amikor izraeli rendőrök hatoltak be a Templom-hegyre. (Haaretz, Ynet, MTI)

Lincseléstől mentette meg a rendőr egy megtámadott jármű izraeli utasait – Kibic Magazin

A jeruzsálemi zavargásokban résztvevő palesztinok először köveket zúdítottak egy autóra, majd miután az fennakadt egy betontömbön, az ajtókat feltépve ütlegelni kezdték annak izraeli utasait. A Jeruzsálem óvárosának Oroszlános kapujánál történt incidens során a napok óta tartó palesztin zavargások résztvevői köveket dobáltak egy járműre, amelynek zsidó utasai könnyebben megsérültek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp