Ötgyerekes ortodox maratonfutónő az Adidas új kampányának arca

Beatie Deutsch az USA-ban született, jelenleg Izraelben élő ötgyerekes anyuka, aki csatlakozott a „Semmi sem lehetetlen” nevű kezdeményezéshez, és minden vágya, hogy kijusson az olimpiára.

Az ortodox maratonfutó most az Adidas új kampányának arca lett. A Semmi sem lehetetlen című kezdeményezést a sportmárka indította, és Beatie Deutsch azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a hitét hangsúlyozta a sikereivel kapcsolatban.

A 29 éves nő, aki szeretett volna idén részt venni az olimpián, megköszönte az Adidasnak, hogy támogat egy büszke ortodox zsidó maraton futónőt.

„Egész héten azt erősítettem magamban, hogy azt a célt, amelyet felállítottam magamnak, és amit szinte lehetetlennek tűnik elérni, valójában könnyen fogom teljesíteni. A hangok a fejemben azt mondják, nem tudok 42,2 km-t 3,32 km/h-s sebességgel lefutni. De aztán rögtön eltűnnek a kételyek, amikor eszembe jut a hitem, és emlékeztetem magam, hogy Isten a valódi forrása az erőmnek”, mondta a futónő.

Hozzátette: „könnyű feladni, amikor a dolgok nehéznek tűnnek, és fogalmunk sincs, sikerrel járunk-e. De ha valamit tanultam a futásból, akkor az az, hogy erősnek és optimistának kell maradni, ragaszkodni kell a hitünkhöz, és akkor semmi sem lehetetlen”, írja a Jewish News.

Deutsch 2020-ban megnyerte a Miami félmaratont, és azzal kéréssel fordult a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz, hogy tegyék át a tokiói maratont szombatról egy másik napra, hogy részt tudjon venni a versenyen. A járvány miatt végül a verseny egy évet csúszott, és idén kerül megrendezésre. Az ortodox futónőnek végül nem sikerült teljesítenie az olimpiai kvalifikációhoz szükséges időeredményt.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Izrael leggyorsabban futó nője vallásos, 5 gyerekes anya – Kibic Magazin

Beatie Deutsch 3 óra 9 perccel nyerte meg a 2018-as Jeruzsálem Maratont. Szoknyában és fejkendőben futott, a családja a helyszínen drukkolt neki végig. Deutsch az USÁ-ból vándorolt be Izraelbe vallásos zsidóként, és Jeruzsálemben él. Múlt hét pénteken ő lett a 2018-as év leggyorsabban futó izraeli nője, aki az eddigi évek versenyeit tekintetbe véve az ötödik leggyorsabb nő, és a 25-dik leggyorsabb a férfi futókat is beszámítva.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp