Pénzadományt nyújt a Szeretetkórház egészségügyi dolgozóinak a Maccabi VAC

A Maccabi ezzel a gesztussal az egészségügyben dolgozóknak a járványhelyzet alatt tanúsított munkáját kívánja megköszönni.

Egy jótékonyságimaszk-kampány révén a Maccabi VAC hat darab, egyenként 20-20 ezer forintos vásárlási utalványt adományoz a Mazsihisz Szeretetkórháza javára. A pénzösszeg egy kampány során gyűlt össze, amelynek során Maccabi logóval ellátott maszkokat lehetett 1200 forintos áron megvásárolni. Ennek az 50%-át ajánlotta fel a szervezet jótékonysági célra.

Több ütemben összességében mintegy 9 hónapig futott a kampány, így gyűlt össze a pénz, részint az eladott maszkok 600 forintjaiból, részint pedig abból, hogy egyes vásárlók-adományozók a megrendelt maszkok számánál többet fizettek.

„Azért döntöttünk a 20 ezer forintos bontás mellett, mert így nem aprózódik el nagyon a pénz és több embernek jut belőle”, mondta Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke a mazsihisz.hu-nak adott interjúban.

A Maccabi VAC már felvette a kapcsolatot a Szeretetkórházzal, a Mazsihisszel közösen, hogy koordinálják az átadást az egészségügyben dolgozók számára.

A zsidó sportszervezet azt kérte a kórháztól, hogy az intézmény maga válassza ki azt a hat dolgozót, aki megkapja az adományt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp