Izrael orvosi segélyszállítmányokat küld a koronavírus sújtotta Indiába

Elindult Izraelből kedden az első rendkívüli egészségügyi segélyszállítmány Indiába, ahol súlyos járványhelyzet alakult ki a koronavírus gyors terjedése miatt.

Az izraeli külügyminisztérium kedd esti közleménye szerint Jeruzsálem a hét folyamán több egészségügyi szállítmányt – oxigéngenerátorokat, orvosi berendezéseket, védőmaszkokat és gyógyszereket – küld légi úton Indiába.

A tárca emlékeztetett arra, hogy amikor tavaly válságosra fordult a járványhelyzet Izraelben, India a segítségére sietett, védőmaszkokat, gumikesztyűket és gyógyszerekhez szükséges alapanyagokat küldött, továbbá a légi közlekedés leállása után segített hazatérni az Indiában rekedt izraeli állampolgároknak.

Az indiai egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 357 229 új esetet regisztráltak az országban, ezzel a fertőzöttek száma a járvány kezdete óta 20 282 833-ra nőtt. Az elmúlt napon 3449 embert hunyt el a betegség szövődményeiben, ezzel a halálesetek száma 222 408-ra nőtt.

Mumbai zsidó közösségét is súlyosan veszélyezteti a kegyetlen indiai koronavírus-variáns – Kibic Magazin

A történelmi közösség 15 tagja már meghalt a minden eddiginél súlyosabb fertőzésben az Indiában tomboló második COVID-hullám során. Az Indiában terjedő koronavírus variáns elérte Mumbai zsidó közösségét is, és legutoljára múlt hét pénteken szedett új halálos áldozatot. Ralphy Jirad, a helyi zsidó közösség vezetője szerint eddig 15-en haltak meg a vírusban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp