Hova utazzunk idén nyaralni?

A lazítások következtében egyre többen gondolkodnak el azon, hogyan töltsék az idei nyarat. Egy kutatás szerint sokan óvatosak, de van néhány külföldi ország, ahova tervezhetünk nyaralást.

A lakosság mintegy harmada bízik abban, hogy idén nyáron el tud végre utazni, sőt biztató képet mutat az előfoglalások alakulása is – legalábbis ez derül ki a Szállás.hu és az Ipsos legfrissebb felméréséből. Bár árnyalja a képet, hogy a megkérdezettek közül többen inkább kivárják, hogy korlátozások nélkül utazhassanak. Kizárólag belföldi nyaralást a lakosság kétharmada, míg külföldi utazást tízből csak két fő tervez idén. Ugyanakkor itthon emelkedő árak és nagy telítettség várható a népszerű helyeken.

A legkedveltebb belföldi úti cél továbbra is a Balaton és környéke – a válaszadók több mint fele töltené itt a pihenését. Megnőtt Hévíz népszerűsége (7 százalék), emellett vonzó Eger, Hajdúszoboszló, Lillafüred-Szilvásvárad, Gyula, Zalakaros, Pécs és Szeged, írja az atv.hu.

Izrael, Málta és Horvátország a top 3 külföldi választás

Izraelben köztudottan jelentősen visszaszorulóban van a koronavírus-járvány. Ám érdemes figyelni az Izraeli Konzuli Szolgálat tanácsait, mivel szigorú biztonsági előírások vonatkoznak a ki- és beutazásokra.

Tel-Aviv

Magyarországon kívül eddig Málta vezeti az uniós lakosságarányos átoltottsági statisztikákat, a szigetországban várhatóan júniustól indulhatnak újra a turisztikai szolgáltatások. Ráadásul a máltai kormány jelentős kedvezményekkel igyekszik arra biztatni az utazókat, hogy idén nyáron minél többen látogassanak el a szigetre: a hotelekben leadott foglalások után akár 200 eurót is visszatérítenek.

Horvátország azonban továbbra is a nagy kedvenc. Ugyan azt még nem tudni, hogy nyárig változtatnak-e a beutazási szabályokon, de a horvátok jelenleg úgy kalkulálnak, hogy júniustól már elég lesz egyszerűen a Covid-útlevél felmutatása.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp