Először vezetett transznemű bíró focimeccset egy első osztályú mérkőzésen Izraelben

Szapir Berman a Hapoel Haifa és a Beitar Jeruzsálem közötti labdarúgó mérkőzésen írt történelmet.

Szapir Berman lett az első transznemű játékvezető, aki az izraeli első osztályú bajnokságban focimeccset vezetett. Az Izraelinfo cikke szerint Berman az elmúlt napokban közölte a bírói szakszervezet tagjaival, hogy nem fél a közönség reakciójától.

Szapir Berman

A Ynet a mérkőzésről írt beszámolójából kiderül, hogy nem is volt mitől tartania, a szurkolók ugyanis szeretettel fogadták. Szapir hibátlanul hozta le a mérkőzést, amely a haifai csapat 3-1-es győzelmével zárult. Mindként csapat edzője elégedetten nyilatkozott a bíráskodással kapcsolatban.

„Őrült hét van mögöttem. Számtalan megható és támogató üzenetet kapok. Úgy látom, hogy pozitív változás történik a társadalomban, aminek nagyon örülök” – idézi Szapirt a Telex, hozzátéve, hogy a 26 éves játékvezető a jövőben nemzetközi mérkőzéseket is szívesen vezetne.

Berman még a múlt héten egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy bármennyire is volt sikeres férfiként, ő mindig nőként tekintett magára. Szétválasztotta a két világot, mert úgy érezte, hogy a társadalom nem fogadja el őt. Végül úgy döntött, hogy megmutatja, kicsoda valójában.

„Először is magamért, a lelkemért. Másrészt a rokonaimért, hogy ne azt lássák, hogy szenvedek. A felfedés előtti utolsó hónapokban kevésbé voltam önmagam” – mondta Berman, aki abban reménykedik, hogy a társadalom mindenki számára jobb és befogadóbb lesz. „Azért vagyunk itt, hogy változtassunk” – jelentette ki a játékvezető.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp