Botrány: egy jeruzsálemi rabbiról kiderült, hogy keresztény misszionárius

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Michael Elkohen beszivárgott a haredi közösségbe, mert azt a fogadalmat tette, hogy áttéríti a tagokat a kereszténységre.


Bombaként robbant a hír a héten a jeruzsálemi haredi közösségben, amely szerint az egyik rabbijuk valójában a keresztény messianizmus híve, és azért épült be hozzájuk, hogy áttérítse őket a kereszténységre.

A férfi New Jersey-ből származik, és évekkel ezelőtt csatlakozott a közösséghez feleségével és 7 gyerekével. Mások szerint mindig szigorú ortodox előírások szerint öltözködött, és több esküvőt is vezetett rabbiként, miközben Jézus tanait hirdette ezzel párhuzamosan.

Elkohen és családja

A Jerusalem Post szerint a férfit Michael Elkohennek hívják, és állításuk szerint a férfi kohanitának adta ki magát, de valójában az eredeti vezetékneve Elk.

A vádakat először egy Beyneynu nevű szervezet fogalmazta meg, ez a csoport figyeli a misszionáriusok tevékenységét Izraelben.
Képviselőjük, Shannon Nuszen elmondta: „Elkohen jesivát vezetett olyan zsidók számára, akik úgy gondolják, hogy Jézus volt a Messiás, megáldotta őket, és esküvőket is vezetett nekik Izraelben és Amerikában. A férfi befolyást akart szerezni magának a zsidó közösségben, hogy amikor Isten felnyitja a zsidók szemét, akkor keresztény hitre tudja őket téríteni. Ez a feladatuk az ilyen térítőknek.”

A Behadrei Haredim website szerint Elkohen beszivárgott különböző szigorúan ortodox közösségekbe is 2014 előtt, és aztán felszívódott, amikor leleplezték. A website szerint akkor úgy bukott le, hogy a lánya azt mondta az egyik osztálytársának, hogy Jézus mindenkit elfogad, akkor is, ha nem jó úton járnak.

Michael Elkohen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp