Botrány: egy jeruzsálemi rabbiról kiderült, hogy keresztény misszionárius

Michael Elkohen beszivárgott a haredi közösségbe, mert azt a fogadalmat tette, hogy áttéríti a tagokat a kereszténységre.


Bombaként robbant a hír a héten a jeruzsálemi haredi közösségben, amely szerint az egyik rabbijuk valójában a keresztény messianizmus híve, és azért épült be hozzájuk, hogy áttérítse őket a kereszténységre.

A férfi New Jersey-ből származik, és évekkel ezelőtt csatlakozott a közösséghez feleségével és 7 gyerekével. Mások szerint mindig szigorú ortodox előírások szerint öltözködött, és több esküvőt is vezetett rabbiként, miközben Jézus tanait hirdette ezzel párhuzamosan.

Elkohen és családja

A Jerusalem Post szerint a férfit Michael Elkohennek hívják, és állításuk szerint a férfi kohanitának adta ki magát, de valójában az eredeti vezetékneve Elk.

A vádakat először egy Beyneynu nevű szervezet fogalmazta meg, ez a csoport figyeli a misszionáriusok tevékenységét Izraelben.
Képviselőjük, Shannon Nuszen elmondta: „Elkohen jesivát vezetett olyan zsidók számára, akik úgy gondolják, hogy Jézus volt a Messiás, megáldotta őket, és esküvőket is vezetett nekik Izraelben és Amerikában. A férfi befolyást akart szerezni magának a zsidó közösségben, hogy amikor Isten felnyitja a zsidók szemét, akkor keresztény hitre tudja őket téríteni. Ez a feladatuk az ilyen térítőknek.”

A Behadrei Haredim website szerint Elkohen beszivárgott különböző szigorúan ortodox közösségekbe is 2014 előtt, és aztán felszívódott, amikor leleplezték. A website szerint akkor úgy bukott le, hogy a lánya azt mondta az egyik osztálytársának, hogy Jézus mindenkit elfogad, akkor is, ha nem jó úton járnak.

Michael Elkohen
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp