Spielberg magyar zsidókról készült filmje hamarosan a Netflixen

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az Oscar-díjas dokumentumfilm, amelynek Spielberg a producere volt, 1998-ban készült, és a holokausztot túlélő néhány magyar zsidó életét mutatja be. A film nemsokára elérhető lesz a Netflixen.

Az Utolsó napok (The Last Days) című alkotást eredetileg 35 mm-es filmre rögzítették, amelyet most „fel kell újítani”, és utána kerül majd adásba a Netflixen május 19-én.

A dokumentumfilm Oscar-díjat nyert 1998-ban. 5 magyar zsidó életét meséli el, akik túlélték a holokausztot. Egyikük Tom Lantos volt, aki 1981 és 2008 között Kalifornia kongresszusi küldöttje volt.

A film a túlélők sorsát követi a háború után, ahogy visszatérnek a szülővárosukba, valamint ellátogatnak a gettóba és a koncentrációs táborokba, ahol annak idején raboskodtak.

A film executive producere Spielberg volt, valamint az USC Shoah Foundation, amelyet a filmrendező alapított, miután megrendezte 1993-ban a szintén Oscar-díjas Schindler listáját. A Shoah Foundation több mint 55000 holokauszt túlélő visszaemlékezését gyűjtötte össze az alapítása óta eltelt időben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp