Koronavírus: oltás utáni szívizomgyulladásos eseteket vizsgál Izrael

A megbetegedések elsősorban fiatal férfiakat érintettek. Ennek ellenére az időközi elemzés szerint a koronavírus által okozott megbetegedés sokkal nagyobb kockázatokat hordoz, mint az oltás.
Izrael „operatív törzsének” vezetője, Nachman Ash szerint több tíz szívizomgyulladásos esetet tartanak nyilván az 5 millió beoltott körében (főként 30 alatti fiataloknál), többségében azoknál, akik már a második dózist is megkapták. Egyelőre nem tisztázott, hogy ez szokatlanul magas szám-e, és hogy összefüggésbe hozható-e a vakcinával.

Nachman Ash közölte, hogy a szívizomgyulladás egy olyan állapot, ami gyakran minden szövődmény nélkül gyógyul és többféle vírus is okozhatja.

A megbetegedések elsősorban fiatal férfiakat érintettek. Hozzáteszik, hogy minden mellékhatást megvizsgálnak és nem észlelték, hogy magasabb arányban fordulnának elő szívizomgyulladásos esetek az oltottaknál, mint egyébként a populációban várható lenne.

Nadav Davicvitch, az izraeli orvosi egyetem igazgatója szerint még ha fel is fedeznek összefüggést az oltás és a szívizomgyulladásos esetek között, nem tűnik elég súlyosnak a helyzet ahhoz, hogy leállítsák az oltást a vakcinával. Az időközi elemzés szerint a koronavírus által okozott megbetegedés sokkal nagyobb kockázatokat hordoz, mint az oltás, a szívizomgyulladás esélye alacsony és csak átmeneti állapotot jelent.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp