A Duna-parti cipőkről posztolt Tony Curtis lánya

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Jamie Lee Curtis ezzel fejezte ki, hogy mennyire büszke az amerikai elnökre, amiért népirtásnak ismerte el az örmény népirtást.

Joe Biden a hétvégén az amerikai elnökök közül először beszélt népirtásról annak kapcsán, hogy az első világháború idején az Oszmán Birodalom erőszakos módon telepített ki mintegy másfél millió örményt, sokukat egyszerűen lemészárolva.

Az éppen Budapesten forgató Jamie Lee Curtis a Facebook-oldalán a Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt emlékműnél emlékezett meg az eseményről. A magyar zsidó származású Tony Curtis lánya több képet is posztolt az emlékműről, amikhez a következő szöveget fűzte:

„Tegnap nagyon büszke voltam arra, hogy elnökünk, Joe Biden hivatalosan elismerte az örmények ellen az első világháborúban elkövetett népirtást. Ma meglátogattam a magyar zsidók ellen a náci nyilas párt által elkövetett népirtásának gyomorszorító emlékét. A Can Togay filmrendező és Pauer Gyula képzőművész által készített alkotás a gettókba kényszerített zsidó családok lemészárlását ábrázolja, akiket 1944-1945 brutális telén lelőttek, és akiknek holttestét a Duna elsodorta.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp