Gáti Oszkár: Az abúzusok ma is jelen vannak a színházakban

A népszerű színész 13 éve hagyta abba a színészetet, mert nem bírta elviselni a bántalmazó légkört, utána sokáig a győri zsidó temető gondnokaként dolgozott.

Gáti Oszkár negyven évig népszerű színész volt, aki számos nagy szerepet eljátszhatott, illetve ő volt Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger állandó magyar hangja.

2008-ban mondott fel a Győri Nemzeti Színházban, ezután a győri zsidó temető gondnokaként dolgozott, családjával a kőfalakon belül laktak. 2015-ben megnyitotta a Rába-parti városban a Menház Színpad nevű teátrumát. Az intézményt 2018-ban, a taotörvény módosítása miatt kénytelen volt felszámolni. 12 év után a temetőgondnoki állása is megszűnt.

Gáti Oszkár

A 72 éves színész azt nyilatkozta a Best magazinnak, nem hiányzik neki a színház, mert elveszítette a méltóságát, már nem az, ami régen volt.

„13 éve éppen azért jöttem el a Győri Nemzeti Színházból, mert azt láttam, sokan egzisztenciális félelemből maradnak ott, a ma már sokszor hallott abúzusokat is eltűrve. Ahogy és amilyen hangnemben sokszor a rendezők beszélnek, kiabálnak a fiatal és idősebb színészekkel is, az számomra megengedhetetlen. A helyzet máig sem változott. Azt gondolom, ha nincs méltóság, megette a fene az egészet.”

A hetilapnak arról is beszélt, mivel foglalkozik manapság. Kiadta és terjeszti Verebes István Hátraarc című könyvét.

‎Best Podcast – exkluzív sztárbeszélgetések: „A temetőben lakni különleges élmény volt” – exkluzív interjú Gáti Oszkárral on Apple Podcasts

‎A szakmai múltja jól ismert, megszámlálhatatlan színházi szerep – Cyrano, III. Richárd, Othello, Lear király -, az egykor népszerű Életképek sorozat Kosári doktora, Sylvester Stallone, Liam Neeson, Schwarzenegger, Belmondo magyar hangja… A jelenről és a magánéletéről viszont semmit nem tudni. Most…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp