Zsidó témájú dokumentumfilmeket támogat Steven Spielberg új alapítványa

Az amerikai rendező által létrehozott alapítvány célja, hogy olyan dokumentumfilmek elkészítését támogassa, amelyek változatos módon mutatják be a zsidó életérzést, kultúrát és történelmet.

A Jewish Story Partners elnevezésű alapítványt Steven Spielberg és felesége, Kate Capshaw egy korábbi, Igaz Emberek nevű alapítványa hozta léte. Ezt az alapítványt Spielberg és Capshaw a rendező 1993-as Schindler listája című filmjét követően indította el, és többek között a holokauszt-túlélők vallomásait összegyűjtő Soa Alapítványt is ezen keresztül finanszírozták.

Kate Capshaw és Steven Spielberg

Az új alapítvány két millió dollárral indul, az első, összesen 500 ezer dollárban részesülő kezdeményezettek nevét hamarosan nyilvánosságra hozzák. A pályázatok második fordulója is hamarosan kihirdetésre kerül. A jövőben pedig növelni szeretnék az elnyerhető összeget. Ebben több másik, zsidóság iránt elkötelezett társalapítvány is segíti a munkájukat.

„Különösen büszkék vagyunk arra, hogy segíthetünk a létrehozásában ennek a kezdeményezésnek, amely a zsidó hangok, identitások, tapasztalatok és perspektívák teljes körét teszi majd láthatóvá egy olyan időszakban, amikor a társadalmi megosztottság fájdalmasan mélyreható, és a mainstream ábrázolások túl gyakran nem tükrözik a zsidó közösség összetettségét” – írja Spielberg és Capshaw tegnap kiadott közleményében.

Steven Spielberg nemrég kapta meg a zsidó Nobel-díjként is emlegetett Genezis-díjat a holokauszt emlékének megőrzése és a jövőbeni népirtások megelőzése érdekében tett munkája elismeréseként. A díjjal járó egymillió dolláros összeget a rendező antirasszista jogvédő szervezeteknek adományozta. (JTA)

Spielberg antirasszista jogvédő szervezeteknek adja a zsidó Nobel-díjjal járó pénzjutalmat – Kibic Magazin

A világhírű filmrendező egymillió dollárt adományoz 10 zsidó és nem zsidó szervezetnek, többek között a Színesbőrű Zsidók Szervezetének és a Fekete Szavazatok Számítanak közösségnek. Faji és gazdasági egyenlőséget hirdető zsidó és nem-zsidó csoportnak ajánlja fel Spielberg a zsidó Nobelként is emlegetett Genezis-díjból származó pénzösszeget.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp