Anne Frank naplóját közvetíti az Operett pénteken

Április 16, péntek a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Az alapművet Grigori Frid egyszemélyes operaváltozatában ismerhetik meg az Operett Online nézői. A darabot Rátóti Zoltán rendezte, a címszerepben Süle Dalma látható. A karmester Pfeiffer Gyula, a Budapesti Operettszínház Főzeneigazgatója.

“A napló Anne Frank sorsán keresztül képviseli egy kollektív trauma feldolgozásának lehetőségeit, amivel újra és újra foglalkozni kell, hiszen a holokauszt ténye olyan súlyos társadalmi felelősség, amit a mai napig nem tudtunk kellőképpen feldolgozni. Méltóképpen kell emlékeznünk és emlékeztetnünk. A társadalmat ért traumákról folyamatosan beszélnünk kell, ugyanis a feldolgozatlan történetek nem törlődnek” – idézi a közlemény Rátóti Zoltán rendező szavait.

Az előadásra itt tudnak jegyet vásárolni.

A német megszállók elől családjával együtt Amszterdamban bujkáló zsidó kislány, a tizenhárom éves Anne Frank 1942. június 1-jén kezdett el naplót vezetni. Terve az volt, hogy feljegyzései alapján könyvet ír a háborúról, hű képet festve benne a hollandiai német megszállás éveiről. A könyv soha nem készült el, Anne Frank nem sokkal tizenhatodik születésnapja előtt a bergen-belseni koncentrációs tábor poklában életét vesztette. Naplója megrendítő olvasmány, amely mindazokhoz szól, akik szeretnék jobban megérteni, mi történt a bujkáló családokkal a hitleri vészkorszakban.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp