Natalie Portman játszik a világhírű Ferrante-könyv adaptációjában

Elena Ferrantéről a mai napig nem tudni, pontosan kicsoda. A regényei viszont hallatlanul népszerűek az egész világon, a felnőttek számára a „Ferrante-láz” olyan, mint amilyen anno a Harry Potter-láz volt.

Natalie Portman lesz a főszereplője Elena Ferrante regénye, az Amikor elhagytak adaptációjának. A hírek szerint ráadásul nemcsak szerepelni fog benne, de produceri teendőket is vállal.

A film jelenleg előkészítési szakaszban van, a forgatókönyvet Maggie Betts írta, ő is fogja rendezni a filmet. A történet központi alakja egy nő (a regényben Olga, a filmben Tess), akinek az addig nyugodtnak és harmonikusnak látszó élete akkor áll a feje tetejére, amikor a férje egy szép napon bejelenti, hogy elhagyja egy másik nőért, ennek következtében pedig a főhős a párkapcsolati gyász leglátványosabb szakaszaival, a dühvel és a fájdalommal kénytelen megbirkózni.

Elena Ferrantéről a mai napig nem tudni, pontosan kicsoda. A regényei viszont hallatlanul népszerűek az egész világon, egyáltalán nem túlzás azt állítani róluk, hogy a felnőttek számára a „Ferrante-láz”, vagyis a titokzatos szerző újabb és újabb kötetei pont olyan izgalmakkal teli várakozást jelentenek, mint amilyen anno a Harry Potter-láz volt.

Pár évvel ezelőtt egyébként az HBO már sikeresen adaptált tévére egy Ferrante-regényt Briliáns barátnőm címmel, ami igen nagy sikert aratott a nézők körében

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp