Egy izraeli diáklányról nevez el a NASA kisbolygókat

Aseel Nama szerint az egyik álma valósult meg azzal, hogy részt vehetett az egyhónapos kutatási projektben. 116 csapatból ő volt az egyetlen izraeli és az egyetlen, aki egyedül versenyzett. 

Két kisbolygót nevezett el a NASA egy izraeli nőről, aki felfedezte őket egy egyhónapos kutatási projekt során, közölte a Technion Izrael Technológiai Intézet múlt pénteken.

Aseel Nama orvosbiológiai mérnöknek tanul a haifai Technion nevű világhírű egyetemen, és részt vett egy nemzetközi űrkutatási projektben, amelynek a NASA is tagja volt.

Nama egy Deir al-Asad nevű arab városban nőtt fel, most Haifán él. Elmondása szerint ő volt az egyetlen egy főből álló kutatócsapat, akinek engedélyezték, hogy regisztráljon az eseményre, írja a The Times of Israel.

Aseel Nama

„Nagyon szerettem volna részt venni ebben a kutatásban, ami egyfajta verseny is, de a NASA ragaszkodott ahhoz, hogy szervezzek meg egy 3 főből álló csapatot”, mesélte a Technion közleménye szerint.

A lány nem tudott magának csapatot szervezni, így végül elfogadták, hogy egyfős csapattal induljon a projektben, amelyben 116 másik csapat dolgozott a világ minden tájáról.

Nama a Technionon olyan kutatásban is részt vett korábban, ahol megtanulta az ún kép szegmentációs eljárást. Azt mondta, ez a tudás segítette őt abban, hogy megtalálja az kisbolygókat.

„Képeket és videókat kaptam a NASA-tól, és ezeken új kisbolygókat kellett keresnem”, tette hozzá.

Nama az egyfős csapatát ANI-nak (Aseel Nama Izrael) nevezte el, és a két kisbolygót ANI1801-nek és ANI2001-nek fogják hívni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp