Mérkőzés közben emlékezett meg a holokauszt áldozatairól az izraeli NBA-játékos

A jom hasoá előestéjén megrendezett mérkőzésen Deni Avdija a cipőjére írt üzenettel jelezte, hogy számára ez nem egy átlagos nap.

Deni Avdija, a Washington Wizards kosarasa a jom hasoá, az izraeli holokauszt-emléknapja előtt tisztelgett csapata szerda esti mérkőzésén. Már a meccs előtt feketébe öltözve érkezett a csarnokba, a cipőjére, amiben játszott, pedig a héber jizkor (emlékezés) szót írta fel.

Avdija a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy a szíve ezen az estén az izraeli családjával és a világ zsidóságával volt, hogy emlékezzen a legszörnyűbb dologra, ami a zsidósággal történt.

„Vannak fontosabb dolgok is a kosárlabdánál, a holokauszt az egyik ilyen”

– mondta az izraeli játékos hozzátéve, hogy amit a cipőjére írt, annak jelentése, hogy sosem feledjük, ami a hat millió zsidóval történt.

A Washingtoni csapat egyébként 131-116 arányú győzelmet aratott azon az estén az Orlando Magic ellen. Avdija 16 ponttal és öt lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez. (JTA, One)

Egy 19 éves izraeli kosaras lehet az NBA legújabb sztárja – Kibic Magazin

Deni Avdija történelmet írt azzal, hogy izraeliként az első 10 között választotta ki a Washington Wizards a tegnapi játékosbörzén. Tegnap éjjel tartották meg az amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA játékosbörzéjét (draft), ahol a csapatok az újonc játékosok közül válogathatnak. Deni Avdiját a 9.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp