Egy konzervatív zsidó lap főszerkesztője is részt vett a Capitolium ostromában

Nem Elliot Resnick volt az egyetlen, aki az ortodox zsidó közösségből részt vett a január 6-i ostromban. Sokakat buszokkal szállítottak a helyszínre, írja a jpost.com.

A Jewish Press nevű konzervatív zsidó lap főszerkesztőjét azonosították a Capitolium ostromlói között. Az újságot Brooklyn-ban adják ki, és főként ortodox olvasótábora van. Elliot Resnick-et egy videó alapján azonosította egy ismeretlen kutató.

Resnik a január 6-i lázadással kapcsolatban március 17-én azt írta az American Thinker weboldalon, hogy az ostrom azért tört ki, mert csaltak a demokraták a választásokon. Resnick régi támogatója Donald Trumpnak.

A videófelvételen pontosan kivehető Resnick, ahogy bemegy a Capitoliumba, miközben a rendőrök próbálják feltartóztatni a behatoló embereket.

Resnick nem nyilatkozott a Politico megkeresésére, ami elsőként számolt be arról, hogy ő is részt vett az ostromban. A Jewish Press kiadója hétfőn egy nyilatkozatot adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben az állt, hogy tudomásuk szerint Resnick nem követett el semmilyen törvénytelenséget.

Resnick 2018 óta vezeti a lapot, és már többször használt éles szavakat, például veszedelmesnek nevezte a meleg mozgalmat. Resnick vezetése idején a Rágalmazás-ellenes Liga kritizálta a lapot, amikor a következő címmel jelentettek meg véleménycikket: „Büszkeség Napja. De mire büszkék?” A cikkben pedig állatokhoz, tolvajokhoz és házasságtörőkhöz hasonlították a meleg felvonulókat.

„Ha a feketék annyira utálják Amerikát, akkor hagyják el a keresztény hitet, és térjenek vissza őseik primitív vallásához, amelyet Afrikában gyakoroltak”, írta Resnick egy Twitter üzenetében 2019-ben.

Nem Resnick volt az egyetlen, aki az ortodox zsidó közösségből részt vett a január 6-i ostromban. Sokakat buszokkal szállítottak a helyszínre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp