A történelem során először született kisbaba 3 pénisszel

Legalábbis ez az első regisztrált eset. A kisfiú Irakban született.

Az orvostudomány számára nem ismeretlen, ha egy kisfiú két pénisszel jön világra, 5-6 millió születésre jut egy ilyen eset. Azonban még sosem regisztráltak olyan kisbabát, aki 3 pénisszel született.

A kurd nemzetiségű kisfiú Irakban született, és Dr. Shakir Saleem Jamali írt az esetről a International Journal of Surgery Case Reports – ban.

A kisfiúnak a három nemiszerve közül valójában csak az egyik az „igazi”, mivel a másik kettőben nincs húgycső és nem működik „normálisan”. Ezt a két hímvesszőt már eltávolították a kisfiúról. A beavatkozásnak úgy tűnik, nem voltak mellékhatásai.

A jpost.com cikke szerint egyelőre nem tudni, mitől alakult ki a rendellenesség. Az édesanya a gyermek kihordása közben nem szedett gyógyszert, és a családban nincs nyoma genetikai problémáknak.

Ugyan ez az első regisztrált eset, de Indiában 2015-ben már az újságok címlapjára került egy kisfiú, akinek három pénisze volt. Annak a kisfiúnak is eltávolították a két nem funkcionáló nemi szervét, de mivel az esetről nem készült tudományos dokumentáció, ezért ezt nem tekintik a tudósok igazolt esetnek.

Először 1609-ben írtak le olyan esetet, ahol egy gyermek két pénisszel született. Úgy tűnik, hogy növekszik az ilyen esetek száma napjainkban.

A kép illusztráció
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp