Börtönre ítéltek egy holokauszttagadó bloggert Angliában

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Alison Chabloznak antiszemita megnyilvánulásai miatt kell kilenc hétre börtönbe vonulnia. A szélsőjobboldali aktivista többek között arról értekezett, hogy „a zsidók mániákus pszichopatákat csinálnak a gyerekeikből”.

Chablozt a szerdán meghozott ítéletében gyűlöletbeszéd miatt találta bűnösnek a Westminsteri Törvényszék, és 18 hét börtönre ítélte. Ebből kilenc hetet kell a rács mögött töltenie a holokauszttagadó bloggernek. Az 57 éves nőt azért küldte börtönbe a bíróság, mert a Gap nevű közösségi média felületen tett antiszemita kijelentéseket.

Alison Chabloz

Chabloz ezekben azt állította, hogy „mindent, amit érdemes kontrollálni, az a zsidók ellenőrzése alatt áll”, illetve arról értekezett, hogy „a zsidók mániákus pszichopatákat csinálnak a gyerekeikből”. Valamint arról beszélt, hogy a zsidókat azért üldözték a náci Németországban, mert „olyan módon viselkedtek, ahogy azt ma újra látjuk”, és hogy néhány zsidót most is deportálni kellene.

A hírről beszámoló JTA szerint igen ritka, hogy az Egyesült Királyságban valakit elitéljenek gyűlöletbeszéd miatt, ugyanis az igazságszolgáltatás általában a véleménynyilvánítás szabadságát részesíti előnyben. Chabloz azonban visszaesőnek számít az ilyen ügyekben.

A szélsőjobboldali aktivistát 2018-ban azért ítélték felfüggesztett börtönre, mert műsorában többek között holokauszttagadó és Anne Frankot gyalázó dalokat adott elő. Amikor a tárgyalásán az ügyészek lejátszották a dalait, Chabloz hozzá énekelte, hogy a holokauszt „csak egy rakás hazugság”. A nőt ezután 40 évre kitiltották Franciaországból.

A Westminsteri bíróság most úgy döntött, hogy aktiválja a korábbi felfüggesztett büntetést, és további kilenc hét felfüggesztett büntetést szab ki arra az esetre, ha Chabloz ismét rasszista uszításba kezdene.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp