Antiszemita kommenteket fedeztek fel Auschwitz Google Maps oldalán

Elítélték a Google Maps-et, amiért nem moderálta ezeket a kommenteket.
A Guardian nevű brit lap fedezte fel az antiszemita kommenteket, és ennek következtében most szakértők nézik át Auschwitz Google Maps oldalát. A Guardian összesen 150 antiszemita hozzászólást vett észre.

Ennek ellenére a legtöbb komment fent maradt az oldalon 24 órával a jelentés után is. Ekkor a Google Maps-et többen elítélték, amiért nem cselekedett időben, írja a jpost.com.

A megjegyzések között szerepelt például a „Heil Hitler”, „A nagyszerű élmény volt a zuhany. Anne Frank, örülök, hogy itt lehettem.” Ezek a hozzászólások hónapok, sőt talán évek óta fent vannak az oldalon.

Néhány felhasználó Adolf Hitlerként és a híres holokauszt túlélő író, Primo Leviként szerepelt az oldalon.

A Holokauszt Oktatási Alap ügyvezetője, Karen Pollock szerint a Google felelősséget kell vállalnia az oldalán megjelenő gyűlölködő szövegekért, és lépéseket kell tenni azért, hogy figyelemmel tudja kísérni a jövőben az efféle tartalmakat, változtatnia kell a moderálási politikáján.

A Google szóvivője szerint világos elveket követnek az efféle bejegyzésekkel kapcsolatban, és megtették az ügyben is a szükséges lépéseket. A mostani eset kapcsán azonban elismerte, hogy azon dolgoznak, hogy könnyebben észrevegyék a nem kívánatos kommenteket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp