Hemzsegtek az antiszemita kommentek Auschwitz értékelésében a Google térképén

Több mint 150 antiszemita bejegyzéssel lehetett találkozni a Google térképen az értékelések között Auschwitzra kattintva.

A Guardian cikke szerint hónapokig lehetett olyan hozzászólásokat olvasni a Google térképén a haláltáborhoz kapcsolódó értékelések között, mint „Heil Hitler”, „szégyen, hogy feloszlatták az SS-t” vagy „a zuhanyzás nagyszerű élmény volt”.

Auschwitz-Birkenau

Az antiszemita kommenteket sok esetben névtelen vagy álnéven regisztrált felhasználók tették, és többen voltak közöttük olyanok, akik „helyi idegenvezető” címkét kaptak a Google-tól.

A Guardian 153 ilyen kommentet jelentett a cégnek, de 24 óráig semmi sem történt az ügyben. A lapnak nyilatkozott az Auschwitz Emlékmúzeum szóvivője, aki megerősítette, hogy sokszor hiába jelentik a sértő vagy antiszemita bejegyzéseket, azok mégis ott maradnak, mert a Google szerint nem sértik a felhasználói szabályzatot.

Karen Pollock, a brit holokauszt oktatóközpont vezetője szerint viszont a Google-nek felelősséget kell vállalnia ezekért a bejegyzésekért, el kell távolítania őket, és mielőbb javítania kell a moderálási szabályzatán.

A Google szóvivője a lappal azt közölte, hogy a megdöbbentőnek tartják ezeket a bejegyzéseket a platformjukon, és intézkednek a tartalom eltávolítása, illetve a további visszaélések megakadályozása érdekében.

Időközben pedig az összes antiszemita bejegyzést törölték a Google térképének felületéről. (444)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp