Jelentkezz transzgenerációs trauma kutatáshoz

Másod- és harmadgenerációs holokauszt túlélőket keresnek a new york-i Yeshiva University és a SUNY Potsdam keretein belül folyó transzgenerációs trauma-kutatáshoz. A kérdőív kitöltése mindössze 30 percet vesz igénybe.

A kutatók által közzétett közlemény szerint

a kutatás célja, hogy jobban megértsük a holokauszt pszichológiai hatásait a túlélők gyermekeire és unokáira.

A kutatók várják minden olyan utód jelentkezését, akik elmúltak 18 évesek, és legalább az egyik szülője, akivel egy háztartásban nőtt fel, Holokauszt túlélő volt, vagy a szülője (akivel egy háztartásban nőtt fel) egy Holokauszt túlélő gyereke (volt). Holokauszt túlélő minden olyan zsidó származású ember, aki Magyarországon élt 1941 és 1945 között és túlélte a háborút. (Ez a definíció kizárólag a kutatás részvételi feltételeihez készült.)

A kérdőív kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe. Mindazok, akik részt vesznek a kutatásban különböző nyeremények közül választhatnak
– 3000 forintos Media Markt ajándékutalvány, amelyet egy héten belül elküldenek a kitöltőnek a szervezők
– Sorsoláson való részvétel, ahol a kutatás végén (legkésőbb június 15-ig) 1 darab 60 000 forintos és 3 darab 30 000 forintos utalványt sorsolnak ki

A nyereményekről le is lehet mondani a kutatás javára, ezzel segítve azt, hogy minél több emberhez eljuthassanak a kutatók.

A kutatás ezen a linken érhető el: transzgenerációs trauma kutatás.

A tanulmány Dr. Békés Vera (Yeshiva Egyetem) és Dr. Claire J. Starrs (SUNY Potsdam) együttműködésében valósul meg a Claims Conference támogatásával. Kérdésekkel Korányi Dórát lehet keresni a koranyi.dora@gmail.com címen.

A szervezők kérik, hogy aki ismer olyan barátokat, rokonokat, akik szintén megfelelnek a részvételi kritériumnak, ossza meg velük is a kutatást!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp