Nyuszit evett az oroszlán, kiborultak a jeruzsálemi állatkert látogatói

A gyerekek megdöbbentek, a szülők felháborodtak azon, hogy a jeruzsálemi Bibliai Állatkert egyik oroszlánja a látogatók előtt fogyasztotta el ebédjét. Az állatkertnek magyarázkodnia kellett a történtek miatt.

Egy izraeli újságíró videóra rögzítette, amint a Jeruzsálemben található Bibliai Állatkertben egy oroszlán éppen a látogatók szeme láttára fogyaszt el egy fehér nyulat. A felvétel hátterében hallatszódik a bámészkodó szülők és gyerekek értetlenkedése a látottak miatt.

Ázsiai oroszlán a jeruzsálemi Bibliai Állatkertben (Fotó: Wikipedia)

A videó az alábbi szöveggel került megosztásra a Twitteren:

„A Bibliai Állatkert ma National Geographicnak képzelte magát. A gyerekek, akik ideérkeztek döbbenten nézték végig, hogyan fal fel egy oroszlán nyulakat fényes nappal… a szülők is megdöbbentek.”

Az állatkert közleményben magyarázta a történteket. Eszerint a veszélyeztetettnek számító ázsiai oroszlánok egy világméretű mentőprogram részeként élnek a jeruzsálemi állatkertben. Az oroszlánok táplálékául szolgáló állatok már nem élnek, amikor az állatkert egy külső beszállítótól megkapja azokat.

Az oroszlánok rendszerint a közönségtől elzárt helyen kapják meg és fogyasztják el a táplálékukat, most azonban az egyik oroszlán magával cipelte az ebédet a látogatók elé, amit valószínűleg nem lett volna szerencsés megpróbálni elvenni tőle. A Twitteren a bejegyzéshez kommentelők egy része megjegyezte, hogy nem kellene sokkot okoznia annak, hogy az oroszlánok húst esznek. (JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp