Nyuszit evett az oroszlán, kiborultak a jeruzsálemi állatkert látogatói

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A gyerekek megdöbbentek, a szülők felháborodtak azon, hogy a jeruzsálemi Bibliai Állatkert egyik oroszlánja a látogatók előtt fogyasztotta el ebédjét. Az állatkertnek magyarázkodnia kellett a történtek miatt.

Egy izraeli újságíró videóra rögzítette, amint a Jeruzsálemben található Bibliai Állatkertben egy oroszlán éppen a látogatók szeme láttára fogyaszt el egy fehér nyulat. A felvétel hátterében hallatszódik a bámészkodó szülők és gyerekek értetlenkedése a látottak miatt.

Ázsiai oroszlán a jeruzsálemi Bibliai Állatkertben (Fotó: Wikipedia)

A videó az alábbi szöveggel került megosztásra a Twitteren:

„A Bibliai Állatkert ma National Geographicnak képzelte magát. A gyerekek, akik ideérkeztek döbbenten nézték végig, hogyan fal fel egy oroszlán nyulakat fényes nappal… a szülők is megdöbbentek.”

Az állatkert közleményben magyarázta a történteket. Eszerint a veszélyeztetettnek számító ázsiai oroszlánok egy világméretű mentőprogram részeként élnek a jeruzsálemi állatkertben. Az oroszlánok táplálékául szolgáló állatok már nem élnek, amikor az állatkert egy külső beszállítótól megkapja azokat.

Az oroszlánok rendszerint a közönségtől elzárt helyen kapják meg és fogyasztják el a táplálékukat, most azonban az egyik oroszlán magával cipelte az ebédet a látogatók elé, amit valószínűleg nem lett volna szerencsés megpróbálni elvenni tőle. A Twitteren a bejegyzéshez kommentelők egy része megjegyezte, hogy nem kellene sokkot okoznia annak, hogy az oroszlánok húst esznek. (JTA)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp