Online nézhetjük meg a ZsiFi közönségdíjas zsidó filmjeit

Filmklub jelleggel havonta nézhetjük meg a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál (ZsiFi) elmúlt 9 évének legnagyobb közönségsikereit a szervező JCC Budapest – Bálint Ház jóvoltából. A ZsiFi idén ünnepli ugyanis a tizedik születésnapját.

A ZsifilmKlubnak nevezett eseménysorozat minden hónap 22-én vetíti a közönségdíjas filmeket, 2012-től egészen 2020-ig. A helyzet természetesen még nem ad lehetőséget a mozis vetítésekre, így ezúttal is a Budapest Távmozi segít abban, hogy eljussanak az otthonokba a filmek.

Az első (újra)bemutató a nagysikerű Helyben vagyunk (This must be the place) című olasz-francia-ír vígjáték lesz, a zseniális Paolo Sorrentino rendezésében, Sean Penn és Frances McDormand főszereplésével, március 22-én 20.00 órakor.

A programsorozatra a tavalyi év ZsiFijéhez hasonlóan online, itt és itt lehet jegyet vásárolni, ahol az érdeklődők több információt is szerezhetnek az épp aktuális filmről.

A 10. jubileumi ZsiFiről pedig Kenesei Marcell, a főszervező JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója a novemberi időponton kívül annyit árult el, hogy nagyobb és izgalmasabb lesz minden eddig év fesztiváljánál, méltón a kerek évfordulóhoz. „Reméljük, addigra visszatér az élet a rendes kerékvágásba, és a mozirajongók pattogatott kukoricával a kezükben, utcai ruhában élvezhetik a filmeket a mozikban – ha úgy akarják”.

Részletek az első előadásról

Paolo Sorrentino: Helyben vagyunk

A 2012-es ZsiFi közönségdíjas filmje

Cheyenne, az öregedő rocksztár már semmi örömöt nem talál az életben. Amikor megtudja, hogy az apja a halálán van, New Yorkba utazik, remélve, hogy még beszélhet vele. De csak apja halála után tudja meg, milyen kínokat kellett kiállnia a második világháború idején. Cheyenne elhatározza, hogy felkutatja az Auschwitzi SS-tisztet, aki pokollá tette apja életét és bosszút áll rajta.

EREDETI CÍM      This Must Be the Place

GYÁRTÁS             2011

INFORMÁCIÓ     olasz-francia-ír vígjáték, 118 perc, angol nyelven, magyar felirattal, 90 perc

RENDEZŐ            Paolo Sorrentino

SZEREPLŐK         Sean Penn, Frances McDormand

Jegyár: 1500 Ft

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp