Orbán: Izrael világbajnoki címre tör

A magyar kormányfő jeruzsálemi látogatása kapcsán közzétett videóban beszélt izraeli tapasztalatairól.

Orbán Viktor azért utazott csütörtökön Jeruzsálembe, hogy megértse, hogyan vált az ország „a világjárvány elleni harc világbajnokává”, és hogyan követheti a példáját Magyarország. A kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy rövid videót, amiben összefoglalta, hogy mi a „jeruzsálemi út leckéje”.

Orbán arról beszélt, hogy Izraelben láthatta az újrainduló, járvány utáni élet jeleit, láthatta a teraszokat, a kinyitó éttermeket, a nekilendült gazdasági életet. A miniszterelnök hangsúlyozta, az eszköz, amellyel mindezt elérték, az oltás. Orbán szerint a regisztrálás és az oltás az egyetlen út, amely kivezet a nehéz helyzetből.

Orbán Viktor arról állapodtak meg Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel, hogy kölcsönösen elfogadják a koronavírus elleni beoltottságot bizonyító „zöld útlevelet”. Az Andrej Babis cseh miniszterelnök részvételével zajló hármas csúcstalálkozón részletesen tárgyaltak arról is, miként vonhatnák be Magyarországot és Csehországot az Izraelben tervezett nemzetközi vakcinagyártásba.

Orbán Viktor az Olajfák hegyén, Jeruzsálemben (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig arról adott tájékoztatást Jeruzsálemből, hogy kiszélesítik a tavaly beindított együttműködést az eddig Magyarországon lélegeztetőgépeket gyártó izraeli vállalattal. Ennek köszönhetően az izraeli cég a jövőben már koronavírusteszteket is fog gyártani Magyarországon. (MTI)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp