Egészséges kikapcsolódás járvány idejére

Zsinagógák, templomok, emlékhelyek látogathatók meg a SacraVelo kerékpáros zarándokút 900 km-es útvonalán, amely izgalmas és biztonságos utazási lehetőség a járvány időszakban. A szervezők kerékpáros pihenőhelyekkel, információs táblákkal és kerékpáros centrumokkal várják az utazókat.

A Győr-Moson Sopron megyei szakaszon 216 szakrális és természeti kincsekben gazdag látnivalót (katolikus, református, evangélikus templomok, emlékhelyek, zsinagógák), kastélyokat, hangulatos régi városrészek megtekintését ajánlják azoknak, akik az aktív pihenés mellett a kulturális értékeket is fontosnak tartják. A megyében mintegy 110 település érintett az úthálózatban, a legkisebb falvaktól kezdve egészen a nagyvárosokig, úgy mint Győr, Sopron vagy Mosonmagyaróvár.

A SacraVelo egészséges ugyanakkor biztonságos szabadtéri, kikapcsolódást nyújt belföldön, amire egyre nagyobb igény mutatkozik a külföldi utazások korlátozása miatt. A hálózat részeként Győr-Moson Sopron megyében az útvonalak kijelölésén túl 83 kerékpáros pihenőhelyet, valamint 139 szakrális látnivalót bemutató, többnyelvű térképes információs táblát helyeztek el a zarándokút állomásain. Bacsfa és Szil községben kerékpáros centrumot is kialakítottak, ez utóbbiban közösségi tér, mellékhelyiségek és kerékpártárolók is szolgálják az ide érkező turisták kényelmét.

A SacraVelo weboldala (www.sacravelo.hu) interaktív térképekkel, az állomások fényképes ismertetőivel segít eligazodni a számtalan értékes látnivaló és útvonal-lehetőség között.

A projekt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nagyszombat és Pozsony megye, valamint Szil és Bácsfa települési önkormányzatok együttműködésével az Európai Unió Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül közel 2,3 millió eurós támogatással jöhetett létre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp