A magyar nagykövetség munkatársai is segédkeztek az izraeli tengerpart megtisztításában

Benkő Levente nagykövet és a tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai Netanja mellett segítettek a parti olajszennyeződés eltakarításában.

Izrael fennállásának egyik legsúlyosabb környezeti katasztrófáját szenvedte el az utóbbi hetekben. Az ország földközi-tengeri partszakaszát szinte teljes egészében érintő olajszennyezés mind a tengeri élővilágra, mind az emberre rendkívül veszélyes, az általa okozott károk felbecsülhetetlenek, olvasható a nagykövetség Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

A partra sodródó fekete kátrányos anyagtól szakemberek, katonák és önkéntesek segítségével próbálják jelenleg is megtisztítani a partokat. A múlt héten a Zalul nevű izraeli környezetvédő nonprofit szervezettel együttműködésben az EU tagállamok helyi nagykövetségei, így a tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai is csatlakoztak a parttisztító munkákhoz.

A környezetszennyezésről, illetve annak felelőséről az alábbi cikkekben írtunk részletesen:

Izrael történetének egyik legsúlyosabb környezeti katasztrófáját okozta a tengerbe kerülő olaj – Kibic Magazin

Egy hajóról került a tengerbe az a több száz tonnányi olaj, amely fekete kátránnyal szennyezte be Izrael partszakaszának szinte egészét. A kár egyelőre megbecsülhetetlen, a felelős megtalálása nemzetközi segítséget igényel. A múlt heti vihar elhozta a sokak által várt havazást Izraelbe, a közösségi oldalakat elárasztották a fehérbe burkolt jeruzsálemi épületek és a hóembereket építő lelkes gyerekek fotói.

Egy Iránból Szíriába olajat csempésző tankhajó okozta a szennyezést az izraeli partoknál – Kibic Magazin

Az izraeli környezetvédelmi miniszter iráni ökoterrorizmusnak nevezte a szennyezést, erről azonban az izraeli biztonsági szerveknek nincsen tudomásuk. Az Emerald nevű líbiai tulajdonban lévő, de panamai zászló alatt hajózó tankhajóról került a Földközi-tengerbe az a nagy mennyiségű nyersolaj, amely beszennyezte Izrael szinte egész partszakaszát. A szennyezést szakértők Izrael egyik legsúlyosabb környezeti katasztrófájaként jellemezték.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp