Elmaradt a palesztin vendégmunkások beoltása Izraelben

122 ezer palesztint oltottak volna be Izraelben, de adminisztrációs nehézségekre hivatkozva elhalasztják.


Elhalasztották Izraelben az országba bejáró vagy a ciszjordániai telepeken dolgozó, munkavállalási engedéllyel rendelkező palesztin vendégmunkások oltási kampányát – derült ki az izraeli hadsereg pénteki közleményéből.

Az izraeli hadseregnek az 1967-ben elfoglalt területek civil ügyeiért felelős (COGAT) osztálya azt közölte, hogy a halasztásnak adminisztrációs oka van, hozzátéve, hogy az új dátumról később adnak tájékoztatást.

A korábbi tervek szerint a körülbelül 122 ezer embert érintő oltási kampány vasárnap kezdődött volna.

Izraelt már többször érték bírálatok amiatt, hogy kihagyja a vakcinálásból a megszállt területeken élő palesztinokat, jóllehet a koronavírus-járvány ügyeivel foglalkozó izraeli kabinet tanácsadói már január végén javasolták oltások beadását a ciszjordániai palesztinoknak.

A világelső oltási gyorsaságot felmutató izraeli oltási kampánnyal szemben a Palesztin Hatóság mindezidáig csupán 6000 ember számára elegendő vakcinát tudott beszerezni. Ez azt jelenti, hogy a Gázai övezetben és a Ciszjordániában élő, körülbelül 7 millió palesztinok többsége egyelőre nem jut oltáshoz.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp