Vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

Izraelbe megy Sebastian Kurz kancellár Mette Frederiksen dán kormányfővel, hogy egy lehetséges együttműködésről tárgyaljanak.

Nem függhetünk csak és kizárólag az Európai Uniótól – ezzel jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden, hogy irányt vált Ausztria oltóanyaggyártási stratégiájában.

A kancellár Mette Frederiksen dán miniszterelnökkel csütörtökön Izraelbe látogat, hogy találkozzanak Benjámin Netanjahuval, és tárgyalásokat folytassanak egy lehetséges együttműködésről a koronavírus elleni oltóanyag közös kutatásáról és előállításáról.

Kurz arra készül, hogy a közeljövőben együtt kell élni a koronavírussal, így országának évente 30 millió adag oltóanyagra lesz szüksége. Bejelentése szerint Dániával közösen törekszenek az önállóságra a vakcina-kutatás és gyártás terén.

A dán miniszterelnök ugyancsak megerősítette az osztrák kancellárral közösen tervezett látogatást. Frederiksen arról nyilatkozott: országa Ausztriával és Izraellel együttműködve állíthat elő vakcinákat. Nem zárta ki, hogy országa társtulajdonosa lehet egy koronavírus elleni vakcinákat előállító üzemnek Izraelben.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1920 embernél mutatták ki a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 462 769 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma 1427, az intenzív kezelésre szorulók 296-an vannak. A vírusfertőzés okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 31-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 8605-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 433 873.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp