Vádat emelnek a Horthy-szobrot vörös festékkel leöntő nő ellen

A vád szerint egy negyvenes éveiben járó nő a Szabadság téren, Horthy Miklós mellszobrát rongálta meg vörös színű festékkel. Ezzel csaknem 80 ezer forint kárt okozott.

A vádirat szerint a terhelt 2020. július 3-án megjelent az V. kerület, Szabadság téren lévő, a Református Egyházközösséghez tartozó Hazatérés Templomnál, majd minden előzmény nélkül odament a gyülekezet által felállított, védőráccsal elkerített Horthy Miklós mellszoborhoz és azt vörös színű zománcfestékkel leöntötte, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Vörös festékkel öntötték le Horthy Miklós szobrát – Kibic Magazin

A Hazatérés Temploma kerítésén belül álló mellszobrot érte rongálás. A templom lelkésze a szélsőjobboldalái aktivitásáról korábban elhíresült ifj. Hegedűs Loránt. A Hetek.hu egyik olvasójának elmondása szerint Hegedűs Lóránt elég ingerült állapotban beszélt mobilkészülékébe, és jól hallható módon feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Horthy Miklós megítélése mindig is megosztotta a magyar társadalmat.

A vádlott a szoborban, a védőrácsban és a kültéri burkolatban összesen csaknem 80 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az nővel szemben rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A kerületi ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – pénzbüntetést szabjon ki.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp