Golda Meir szerepében térhet vissza a képernyőre az Unortodox sztárja

Shira Haas Izrael első és eddig egyetlen női miniszterelnökéről szóló életrajzi sorozatban alakítja majd Golda Meirt. Az amerikai sorozat egyik producere Barbra Streisand lesz.

A Shtisel és az Unortodox sorozatokból ismert Shira Haas hamarosan Golda Meir szerepében lesz látható a tévéképernyőkön. A hírről beszámoló Deadline cikke szerint Haas generációjának egyik legtehetségesebb izraeli színésznője, akit az Unordotox című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-, illetve Golden Globe-díjra jelöltek.

Golda Meir és Shira Haas

Haas az MTM/UA tévécsatorna Lioness (Nőstény oroszlán) címen tervezett sorozatában fogja alakítani Izrael első és egyetlen női miniszterelnökét. A sorozatnak Francine Klagsbrun A nőstény oroszlán: Golda Meir és az izraeli nemzet című biográfiája lesz az alapja, és Meir életét kijevi születésétől kezdve az amerikai nevelkedésén és Izrael megalapításán át követi végig a miniszterelnökséghez vezető úton.

A producerek között megtalálható Barbra Streisand, akinek producerként ez lesz az első tévés munkája, illetve Eric Tuchman, aki egyben a széria írója is lesz, és aki korábban A szolgálólány meséje című sorozaton is dolgozott. A rendezői feladatokat Mimi Leder kapta meg, aki olyan produkciókért volt már felelős, mint a Vészhelyzet vagy A hátrahagyottak.

Arról, hogy mikorra várható a sorozat, egyelőre nincsenek információk.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp