Két Golden Globe-díjat nyert a második Borat film

Sacha Baron Cohen már a második Golden Globe-díját kapta meg a rasszista kazah riporter figurájának megformázásáért. A szintén jelölt Unortodox ezúttal nem kapott díjat.

Vasárnap éjjel kiosztották a Golden Globe-díjakat, idén első izraeli színésznőként az Unortodox című sorozat főszereplője, Shira Haas is a jelöltek között volt. A legjobb színésznőnek járó díjat a minisorozat kategóriában azonban nem ő, hanem A vezércsel főszereplője, Anna Taylor-Joy kapta meg. Az Unortodoxot szintén A vezércsel előzte meg a legjobb minisorozatok között.

Borat 2

Az online eseményen díjazták viszont Sacha Baron Cohent, mint legjobb színészt a vígjáték kategóriában a Borat utólagos mozifilmben nyújtott alakításáért. A színész, aki a filmnek a forgatókönyvírója és producere is volt egyben, 2006 után már másodszorra kapta meg a Golden Globe-díjat a kazah riporter szerepéért.

A Borat 2 eltérően az első filmtől, ezúttal a legjobb vígjátéknak járó díjat is bezsebelte. Nemrég ugyan egy amerikai kazah szervezet amellett lobbizott, hogy zárják ki a Borat film második részét a filmes díjakból, mivel szerintük rasszista módon ábrázolja a kazahokat. Ám úgy tűnik nem jártak sikerrel.

A 2021-es Golden Globe-díj többi nyerteséről innen lehet tájékozódni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp