A zsidók felvásárolták az oltást, ezért nem jut másoknak, mondja egy portugál politikus

Egy portugál politikus szerint a zsidók pénzügyi hatalmának köszönhető, hogy Izraelben ilyen sok embert beoltottak már a COVID-19 ellen.

„A zsidók dominálják a pénzügyi világot, ezért annyi oltást tudtak felvásárolni, amennyit csak akartak”, írta Twitter oldalán Rodrigo Souse e Castro, Lisszabon egyik megválasztott képviselője. „Ez afféle történelmi bosszú a részükről, de nem mondok semmit, mert nekem ugranak a cionista bulldogok”, tette hozzá.

A megjegyzéseit tiltakozás fogadta, többek között a lisszaboni izraeli nagykövetség részéről, és végül Sousa törölte a tweet-et és elismerte, hogy sértőek voltak a szavai, írja a jta.org.

De Sousa e Castro, aki korábban annak a hadseregnek a szóvivője volt, amely véget vetett 1974-ben António de Oliveira Salazar diktatúrájának, nem állt le ezután sem. Később a Twitteren közzétette az eredeti bejegyzést, amely a cioniumusról és a palesztinok ellen elkövetett bűntetteikről szól, ami szerinte zavarja a cio-nácikat. Önmagáról is közzétett egy fotót, amelyen Jasszer Arafat volt palesztin elnökkel fog éppen kezet.

Rodrigo Souse e Castro

 
Az eset után a szintén 1974-ben, fontos forradalmárok által alapított Szociáldemokrata Párt benyújtott egy határozattervezet a portugál parlamentnek arról, miként lehetne tenni az országban nő az antiszemita propaganda ellen.

Portugáliának 10 millió lakosa van, mindösszesen 3000 zsidó él az országban, és nagyon ritkák az antiszemita incidensek, mint ahogy az olyan parlamenti határozatok is, amelyek elítélik az antiszemitizmust.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp