Nem kell kiköltöznie a Heti TV-nek április végéig az erzsébetvárosi önkormányzat szerint

Breuer Péter, a Heti TV tulajdonosa korábban zsidóüldözéssel vádolta meg a VII. kerületi önkormányzatot, amiért az nem hosszabbította meg a tévé bérleti szerződését.

Miután kiderült, hogy a Wesselényi utcai Erőművházat az eddigiektől eltérő módon hasznosítaná az önkormányzat. Az ott stúdiót bérlő Heti TV tulajdonosa intenzív kampányt kezdett a kerület vezetése ellen.

Antiszemitizmussal vádolja a Heti Tv vezetője Erzsébetvárost egy szerződésmódosítás miatt – Kibic Magazin

Zsidóüldözésnek tartja Breuer, hogy Erzsébetváros önkormányzata változtatni akar a Heti TV-vel kötött szerződésén. Utcára akarja tenni Erzsébet város Európa egyetlen zsidó televízióját – ez a hangzatok kijelentés hangzott el a Hír TV egyik műsorában.

Mivel Erzsébetvárosnak nem kormánypárti vezetése van, ezért fideszes politikusok és a kormányközeli média is rácsatlakozott az ügyre, immáron közösen vádolva a DK-s Niedermüller Péter polgármestert zsidóüldözéssel és antiszemitizmussal. Az is felmerült, hogy politikai okok miatt akarják „utcára tenni” a Heti TV-t, mivel Breuer nem hajlandó meghívni az ellenzéki koalícióba tartozó Jobbik képviselőit a tévéjébe.

Erzsébetváros Önkormányzata a saját honlapján tegnap közzétett magyarázó írásban próbálta tisztázni a helyzetet. Eszerint a Heti TV-t üzemeltető cég egy határozott idejű szerződést kötött az Eröművház Kft.-val, ami 2021. április 30-val lejár. Mivel az épület hasznosítására pályázatot írtak ki, így minden bizonnyal új bérlője lesz az Erőművháznak, ezért az addigi üzemeltető Eröművház Kft. a Heti TV bérleti szerződését már nem tudta meghosszabbítani.

A kerület szerint azonban a televízió továbbra is használhatja az önkormányzat eszközeit – kamerákat, hangberendezést – és nem kell kiköltöznie április 30-ig. Mivel a teljes épület kibérlésére kiírt pályázatra maga Breuer is jelentkezett, így még az is benne van, hogy nem csak a tévének otthont adó stúdiót, de az egész Erőművházat is kibérelheti a jövőben. Erről Breuer azt nyilatkozta, hogy egymillió forinttal többet ígért, mint a többi pályázó. Amennyiben mégsem a Heti TV tulajdonosa nyerné a pályázatot – írja az önkormányzat –, abban az esetben az új bérlővel kezdhet tárgyalásokat a stúdió bérleti lehetőségeiről.

„Az önkormányzat korábban eszközökkel, és pénzzel is támogatta a Heti TV működését. Utóbbit azért szüntettük meg, mert erre most nem telik. Jelenleg a médiapiac egyetlen szereplőjével sincs szerződésünk, ebben a gazdasági helyzetben ilyet nem tudunk kötni” – olvasható a kerületi honlapon.

Frissítés: Időközben az önkormányzat a Facebook-oldalán posztolta ki, hogy az Erőművház bérleti jogára kiírt pályázatot a Milestone Institute nyerte el, amely iskola tehetséges középiskolásoknak nyújt magas szintű oktatást. A kerület közlése szerint pályázatok elbírálásánál fontos szempont volt, hogy a felvázolt tervek mennyiben szolgálják a kerület lakóinak érdekeit. A nyertes pályázat egyebek mellett azt vállalta, hogy kerületi diákoknak biztosít ösztöndíjakat, és felújítási munkálatokat végez az épületben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp