Nem kell kiköltöznie a Heti TV-nek április végéig az erzsébetvárosi önkormányzat szerint

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Breuer Péter, a Heti TV tulajdonosa korábban zsidóüldözéssel vádolta meg a VII. kerületi önkormányzatot, amiért az nem hosszabbította meg a tévé bérleti szerződését.

Miután kiderült, hogy a Wesselényi utcai Erőművházat az eddigiektől eltérő módon hasznosítaná az önkormányzat. Az ott stúdiót bérlő Heti TV tulajdonosa intenzív kampányt kezdett a kerület vezetése ellen.

Antiszemitizmussal vádolja a Heti Tv vezetője Erzsébetvárost egy szerződésmódosítás miatt – Kibic Magazin

Zsidóüldözésnek tartja Breuer, hogy Erzsébetváros önkormányzata változtatni akar a Heti TV-vel kötött szerződésén. Utcára akarja tenni Erzsébet város Európa egyetlen zsidó televízióját – ez a hangzatok kijelentés hangzott el a Hír TV egyik műsorában.

Mivel Erzsébetvárosnak nem kormánypárti vezetése van, ezért fideszes politikusok és a kormányközeli média is rácsatlakozott az ügyre, immáron közösen vádolva a DK-s Niedermüller Péter polgármestert zsidóüldözéssel és antiszemitizmussal. Az is felmerült, hogy politikai okok miatt akarják „utcára tenni” a Heti TV-t, mivel Breuer nem hajlandó meghívni az ellenzéki koalícióba tartozó Jobbik képviselőit a tévéjébe.

Erzsébetváros Önkormányzata a saját honlapján tegnap közzétett magyarázó írásban próbálta tisztázni a helyzetet. Eszerint a Heti TV-t üzemeltető cég egy határozott idejű szerződést kötött az Eröművház Kft.-val, ami 2021. április 30-val lejár. Mivel az épület hasznosítására pályázatot írtak ki, így minden bizonnyal új bérlője lesz az Erőművháznak, ezért az addigi üzemeltető Eröművház Kft. a Heti TV bérleti szerződését már nem tudta meghosszabbítani.

A kerület szerint azonban a televízió továbbra is használhatja az önkormányzat eszközeit – kamerákat, hangberendezést – és nem kell kiköltöznie április 30-ig. Mivel a teljes épület kibérlésére kiírt pályázatra maga Breuer is jelentkezett, így még az is benne van, hogy nem csak a tévének otthont adó stúdiót, de az egész Erőművházat is kibérelheti a jövőben. Erről Breuer azt nyilatkozta, hogy egymillió forinttal többet ígért, mint a többi pályázó. Amennyiben mégsem a Heti TV tulajdonosa nyerné a pályázatot – írja az önkormányzat –, abban az esetben az új bérlővel kezdhet tárgyalásokat a stúdió bérleti lehetőségeiről.

„Az önkormányzat korábban eszközökkel, és pénzzel is támogatta a Heti TV működését. Utóbbit azért szüntettük meg, mert erre most nem telik. Jelenleg a médiapiac egyetlen szereplőjével sincs szerződésünk, ebben a gazdasági helyzetben ilyet nem tudunk kötni” – olvasható a kerületi honlapon.

Frissítés: Időközben az önkormányzat a Facebook-oldalán posztolta ki, hogy az Erőművház bérleti jogára kiírt pályázatot a Milestone Institute nyerte el, amely iskola tehetséges középiskolásoknak nyújt magas szintű oktatást. A kerület közlése szerint pályázatok elbírálásánál fontos szempont volt, hogy a felvázolt tervek mennyiben szolgálják a kerület lakóinak érdekeit. A nyertes pályázat egyebek mellett azt vállalta, hogy kerületi diákoknak biztosít ösztöndíjakat, és felújítási munkálatokat végez az épületben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp