Támogatás a járvány következtében nehéz helyzetbe került zsidó embereknek

A COVID19 járvány sajnos nem múlt el, és a korlátozások miatt egyre többen jutnak segítség nélkül megoldhatatlan szociális helyzetbe. Rajtuk kíván segíteni a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége azzal, hogy 2021-ben folytatja a Jad beJad – Kéz a kézben támogató programot.

Ötödik alkalommal meghirdetett pályázat anyagi alapját a JDC, az American Joint Distribution Commettee 60 000 USD értékű adománya biztosítja, amelyből 200 háztartást tud a Mazsihisz megsegíteni.

Felhívásunkra a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai vagy a zsidó intézményrendszer alkalmazottai jelentkezhetnek. Bátorítjuk azokat, akik eddig még nem pályáztak, vagy nem nyertek támogatást, hogy ez alkalommal jelentkezzenek.

A pályázat meghirdetésének ideje: 2021. február 10.
Az elektronikus benyújtás határideje: 2021. február 17.
A kiértékelés és a kifizetés február és március hónapban történik meg.

A támogatás elbírálásakor előnyt élveznek

■ Azok a hittestvérek, akik a zsidó közösség aktív tagjai, illetve azok a családok, amelyek zsidó bölcsődébe, óvodába, illetve oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket.
■ A gyermeket nevelő zsidó családok, amelyeknek a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermek/gyermekek eddig megszokott iskolai, és/vagy iskolán kívüli oktatása,
■ Azok a saját háztartásban élő hittestvérek, akik közeli hozzátartozók nélkül, egyedül élnek, vagy azok, akiknek felnőtt gyermekei már külön élnek, de ők maguk még nem nyugdíjasok, és a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak.
■ Azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségeken belül működő vallási vagy civil szervezetekben, kulturális és oktatási intézményekben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették az állásukat.

Így kell jelentkeznie

■ Pályázni csak az online jelentkezési oldalon lehetséges, a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével.
■ A jelentkezési oldal címe: https://segitunk.mazsihisz.hu/
■ Az adatlap kérdéseire válaszolva kérjük, hogy mutassa be háztartása anyagi helyzetének megváltozását a járvány következtében.

További információk itt találhatók

Pályázati felhívás – Folytatódik a JADbeJAD támogatás | Mazsihisz

A COVID19 járvány sajnos nem múlt el, és a korlátozások miatt egyre többen jutnak segítség nélkül megoldhatatlan szociális helyzetbe. Rajtuk kíván segíteni a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége azzal, hogy 2021-ben folytatja a Jad beJad – Kéz a kézben támogató programot.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp