Rangos izraeli elismerést kap Anthony Fauci a tudomány védelméért

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az izraeli székhelyű Dan David Alapítvány hétfőn jelentette be az általa odaítélt díj három kategóriájának győzteseit.

Anthony Fauci, Joe Biden amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója az egyik kitüntetettje idén a kategóriánként egymillió dollárral járó Dan David-díjnak: az amerikai orvos és virológus „a tudomány védelméért” tett erőfeszítéseiért kapja a rangos elismerést.

Anthony Fauci

A 80 éves Fauci a „jelen dimenziók” kategóriában kapja az elismerést a HIV-kutatás és az AIDS-betegeket segítő programok terén végzett munkásságáért, valamint a koronavírus elleni vakcinák támogatásáért.

Az alapítvány közleményében úgy fogalmazott, hogy Fauci „bátran kiállt a tudomány védelméért a tájékozatlan ellenállókkal szemben a kihívásokkal teli koronavírus-járvány idején”.

A díjat 2000-ben alapította Dan David izraeli vállalkozó és filantróp. Az elismerést – amelynek vezetősége a Tel-avivi Egyetemen működik – 2002 óta ítélik oda évente a nemzetközi tudományos és kulturális élet kiválóságainak.

Idén a „múlt dimenziói” kategóriában a történelem és orvostudomány területén kutató Alison Bashford, Katharine Park és Keith Wailoo professzorok kapják az elismerést. A „jövő dimenziói” kategóriában pedig a rák immunterápia úttörőinek, Zelig Eshharnak, Carl June-nak és Steven Rosenbergnek ítélték a díjat.

A Dan David-díj korábbi kitüntetettjei között van Al Gore volt amerikai alelnök, Tony Blair korábbi brit miniszterelnök és Margaret Atwood világhírű kanadai író.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp