Rangos izraeli elismerést kap Anthony Fauci a tudomány védelméért

Az izraeli székhelyű Dan David Alapítvány hétfőn jelentette be az általa odaítélt díj három kategóriájának győzteseit.

Anthony Fauci, Joe Biden amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója az egyik kitüntetettje idén a kategóriánként egymillió dollárral járó Dan David-díjnak: az amerikai orvos és virológus „a tudomány védelméért” tett erőfeszítéseiért kapja a rangos elismerést.

Anthony Fauci

A 80 éves Fauci a „jelen dimenziók” kategóriában kapja az elismerést a HIV-kutatás és az AIDS-betegeket segítő programok terén végzett munkásságáért, valamint a koronavírus elleni vakcinák támogatásáért.

Az alapítvány közleményében úgy fogalmazott, hogy Fauci „bátran kiállt a tudomány védelméért a tájékozatlan ellenállókkal szemben a kihívásokkal teli koronavírus-járvány idején”.

A díjat 2000-ben alapította Dan David izraeli vállalkozó és filantróp. Az elismerést – amelynek vezetősége a Tel-avivi Egyetemen működik – 2002 óta ítélik oda évente a nemzetközi tudományos és kulturális élet kiválóságainak.

Idén a „múlt dimenziói” kategóriában a történelem és orvostudomány területén kutató Alison Bashford, Katharine Park és Keith Wailoo professzorok kapják az elismerést. A „jövő dimenziói” kategóriában pedig a rák immunterápia úttörőinek, Zelig Eshharnak, Carl June-nak és Steven Rosenbergnek ítélték a díjat.

A Dan David-díj korábbi kitüntetettjei között van Al Gore volt amerikai alelnök, Tony Blair korábbi brit miniszterelnök és Margaret Atwood világhírű kanadai író.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp